Hvordan lage en utvidet partisjon i XP Pro

Hvordan lage en utvidet partisjon i XP Pro


Utvidede partisjoner i Microsoft Windows-datamaskiner gjør at datamaskinen til å støtte mer enn fire partisjon begrensning iboende med primære partisjoner. Utvidede partisjoner aktiver også etablering av logiske stasjoner innenfor partisjonen. Så hvis du trenger mer enn fire partisjoner på harddisken, noe som skaper en utvidet partisjon er det beste valget.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen, og klikk deretter på "Run" boksen. Skriv "diskmgmt.msc" i "Run" boksen og trykk "Enter" -tasten. Diskbehandling-vinduet vises.

2 Finn harddisken som har ledig plass på listen over stasjoner som vises i den nedre halvdelen av vinduet Diskbehandling. Høyreklikk på den ledige plassen, og klikk "Ny partisjon ..." i menyen som vises.

3 Klikk på "Next" -knappen i "Ny partisjon Wizard" vinduet som vises.

4 Velg "Utvidet partisjon" -knappen, og klikk deretter på "Next" -knappen.

5 Klikk på "Next" -knappen i "Ny partisjon Wizard - Angi Partition Size" vinduet for å velge standard partisjonsstørrelse som vil omfatte alle gjenværende ledig plass i den nye partisjonen eller, hvis du foretrekker å forlate ledig plass på harddisken, skriver en rekke mindre enn standardpartisjonsstørrelsen i "Partition størrelse i MB" boksen, og klikk deretter på "Next" -knappen.

6 Klikk på "Finish" for å lage den utvidede partisjonen. Deretter høyreklikker du på den nye utvidede partisjonen og klikk "Ny logisk stasjon" i menyen som vises.

7 Klikk på "Next" -knappen i "Ny partisjon Wizard" vinduet som vises. Klikk på "Next" -knappen i "Select Partition Type" vinduet.

8 Skriv inn størrelsen på den logiske partisjonen du ønsker å lage til "Partition størrelse i MB" -boksen, og klikk deretter på "Next" -knappen.

9 Velg "Tilordne følgende stasjonsbokstav" -knappen, og klikk deretter på stasjonsbokstaven rullegardinlisten og klikk på stasjonsbokstaven du foretrekker å bruke for den logiske stasjonen. Klikk på "Neste" -knappen.

10 Klikk på "Neste" -knappen i "Format Partition" vinduet for å formatere den nye logiske stasjonen med NTFS-filsystemet. Hvis den logiske stasjonen vil bli åpnet av andre operativsystemer lokalt, velg deretter "FAT 32" i "File System" drop down boksen og klikk på "Neste" -knappen. Klikk på "Finish" for å lage den nye logiske stasjonen i utvidet partisjon.