Hvordan lage en Vector Mask

En vektor maske, som er nyttig i flere programvarepakker, blir brukt til å arbeide med bare en del av et bilde. Den vektormaske tillater manipulering av en bakgrunn og andre bildeforbedringsteknikker. I Photoshop er vektoren masken som brukes på en bestemt "lag" av et bilde; designere kutte ut deler av et lag, ved hjelp av dem til å danne et bilde med flere lag som er allsidig.

Bruksanvisning

1 Under "lag" -menyen, finn lag der du vil opprette en vektormaske.

2 Bruk en "Skjul / Reveal All 'mulighet til å enten velge hele laget eller forkaste det. Denne type av vektor masken virker jevnt på et lag.

3 For en formet vektormaske, bestemme hvilken del av bildet du skal ta.

4 Velg en form eller penn verktøyet.

5 Tegn et arbeid sti for å velge bildet. Starter på et visst punkt på kontur, tegne en presis sti langs kanten av objektet du vil ta bilde av. Gå hele veien rundt objektet, lukker arbeid banen, for å velge den nøyaktige formen du ønsker.

6 Gjør din vei inn i en vektormaske ved hjelp av følgende kommandolinje: Velg Lag> legge vektormaske> aktuelle banen.

Hint

  • Zoom inn. For en bedre vei, forstørre objektet før du begynner å tegne. Dette vil gjøre det enklere å følge de spesifikke konturene av ønsket form.
  • Bruk vektormaske miniatyrbilde i lag-menyen til å endre eller redigere en vektormaske, eller endre den ved hjelp av en figur verktøy.