Hvordan lage en vektor av karakter Arrays i C ++

C ++ programmeringsspråk har et bibliotek av generiske containere kjent som Standard Template Library eller STL. En nyttig beholder fra STL er vektoren. En vektor er en beholder av sekvensielle data, noe som gjør at det ligner på en matrise. I motsetning til en matrise, kan en vektor endre størrelse som innholdet er endret. Man kan lage vektorer for mange forskjellige datatyper med unntak av matriser. Du kan lage vektorer til pekere til karakter arrays. Siden identifikator til en matrise er en peker, oppnår dette et lignende resultat som lagring av arrays i vektorer.

Bruksanvisning

1 Last inn C ++ IDE ved å klikke på programikonet. Når den åpnes, velger du "Fil / Ny / Project" og velg "C ++ Project" for å opprette en ny C ++ prosjekt. En tom kildekoden filen vises i teksteditor del av IDE.

2 Importer vektorbiblioteket ved å skrive følgende uttalelse øverst i kildekoden:

inkluderer <vector>

3 Bruk std navnerom. Ved å skrive følgende uttalelse, vil du ikke å tilføye ordet "std" til hver vektor funksjon:

bruker namespace std;

4 Lag en hovedfunksjon ved å skrive følgende kode:

int main () {}

5 Erklærer flere tegn matriser ved å skrive følgende utsagn inne i klammeparenteser av den viktigste funksjonen:

char en [5] = 'abcde';

6 Opprett en ny vektor som lagrer pekere til tegn. Identifikatoren for en matrise er en peker, som kan lagres i vektorer. Å erklære en vektor til char pekere, skriver følgende:

vektor <char *> v;

7 Skyv røye array inn i vektoren med push_back funksjonen, som dette:

v.push_back (a);

8 Kjør programmet ved å trykke på den grønne play-knappen i øverste rad med knapper på IDE. Programmet vil skape en matrise, en vektor av char pekere, og skyv matrisen pekeren i vektoren.