Hvordan lage en Velvet Shader

Hvordan lage en Velvet Shader


Shaders er skins brukt som grafiske grensesnitt. De endrer utseendet av en wire-ramme, som er: en visuell presentasjon av en 3D-objekt. Strukturen av wire-ramme er laget ved å spesifisere kantene på matematisk kontinuerlige glatte overflater, eller ved å bringe sammen bestanddeler topp-punkt ved hjelp av rette eller buede linjer. Velvet shaders brukes av 3D datagrafikk programmer for å gjøre objekter ser ut som fløyel ved hjelp av ulike rende noder. Objektet vil da ha samme utseende uavhengig av hvordan den er orientert. Disse programmene skape bilder som kan gi detaljerte og nøyaktige modeller av menneskelige organer, animerte figurer, arkitektoniske bygninger, nye produkter og diverse andre gjenstander - hjelpe til konseptuelle prosesser og skape interessante bilder.

Bruksanvisning

1 Lag en modell hvorpå å gjengi fløyel shader ved hjelp av en 3D-animasjon program. Hvis objektet har rynker, åser og depresjoner, vil det fange lyset på en måte som ligner på fløyel. Objektet kan være i en hvilken som helst form og shader vil forvandle den til fløyel.

2 Glatt objektet med en endre eller polygon glatting funksjon.

3 Bruk et verktøy som lar deg koble rende noder som Hypershade i Maya. Gjengivelse noder er egenskaper som påvirker hvordan 3D-objektet er gjengitt, inkludert materialer, spesialeffekter, teksturer, lys og rendering verktøy. Lag en flat materiale med en glatt utseende, uten høydepunkter. Dette materialet tar ikke hensyn til overflaten refleksjon.

4 Juster materielle alternativer og endre farge til rødt. Legg til en ny shader å bruke når gjengi fløyel utseende. Bruk et verktøy som Hypershade Velg materialet du opprettet og kopiere skyggelegging for å skape en ny shader å jobbe med. 3D-programmer vanligvis har en funksjon som lar deg automatisk duplisere gjengivelses noder.

5 Juster gradient av lyset for å gjøre objektet utseende fløyelsaktig ved å justere incandescence innstillinger i materialets egenskaper. Har gradient overgang vertikalt fra svart til en lys off-rød med en litt oransje og rosa fargetone. Har gradient favør rød mer enn den andre fargen ved å justere innstillingene. Alternativt kan du bruke blues å skape blå fløyel.

6 Kjør et verktøy node som gir informasjon om hvert punkt på overflaten som er samplet for gjengivelse. Disse nodene gi informasjon som et punktets posisjon og orientering, slik at programmet til å gjengi riktig.