Hvordan lage en Virtual Private Network

En VPN er en perfekt løsning for å holde dataene sikre mellom kontoret og hjemmet. Siden overføring av data over Internett er ofte usikker, gir en VPN en kryptert tunnel som lar enhver bruker å overføre data med fred i sinnet. Det finnes flere gratis VPN-løsninger og enda noen som kommer forhåndspakket med Microsoft Windows.

Bruksanvisning

Windows XP / Vista VPN Creation

1 Klikk "Start", "Innstillinger" og deretter "Network Connections" og klikk på "Veiviser for ny tilkobling."

2 Klikk "Next" og velg deretter "Opprett en avansert tilkobling" før du klikker på "Next" igjen.

3 Klikk på "Aksepter innkommende tilkoblinger" og klikk "Next" to ganger, hopper den neste siden av tilkoblingspreferanser til du kan velge "Tillat virtuelle private forbindelser." Klikk "Next".

4 Legg brukerkontoene som du ønsker å ha muligheten til å koble til. Hvis du bare skal overføre filer fra kontoret, så bare legge til ditt hjem brukerkonto. Klikk "Next" til du kan klikke "Finish" og fullføre oppsettet.

5 Hvis datamaskinen din er bak en router, trenger du frem portene 1723, 500 og 50-51, slik at du kan koble til eksternt.

Bruke OpenVPN

6 Last ned OpenVPN fra selskapets hjemmeside. Siden det er åpen kildekode, er programvaren gratis. En av fordelene med å bruke OpenVPN er at det gir en grafisk Windows-klient grensesnitt og støtte for alle store operativsystem der ute. Du kan bruke den på omtrent alt.

7 Installer serverprogramvaren på maskinen du ønsker. Med OpenVPN, kan det være en god idé å ha en dedikert server, men det er ikke nødvendig.

8 Når programmet er installert, åpne en ledetekst og flytte til lett-rsa katalog av installasjonen. Kjør init-config batch fil til å flytte konfigurasjonsfiler på plass. Rediger Vars filer (vars.bat på Windows) og fylle ut alle de viktigste parametrene.

9 Initial PKI ved Runnings Vars, clean-all, og deretter bygge-ca. På Linux, vil disse bli innledet med "./" for å kjøre dem. Legg merke til de som er tre separate kommandoer. Kjør "build-key-tjeneren tjener" for å generere nøkkelen for servertilgang.

10 Bygg nøkler for VPN-brukere ved å kjøre skriptet "bygge-key part '. Du kan passordbeskytte disse med build-key-pass som en erstatning. Til slutt, kjør "bygge-dh 'skript for å fullføre installasjonsprosessen. Hvis du skal bruke standardkonfigurasjonsfiler, så kan du starte VPN-serveren nå ved å kjøre kommandoen "OpenVPN serverconfigfilenamehere.ovpn", ellers må du lage dine egne konfigurasjonsfiler fra prøven som tilbys. Sørg for at port 1194 er åpen på ruteren hvis du bruker standardkonfigurasjonen.

Hint

  • Mens sette opp OpenVPN kan virke som en mer komplisert prosess, er det desto mer sikker metode til slutt. Hvis du er en vanlig bruker, men er alternativet Windows trolig best siden det er sannsynlig at det er ikke nødvendig for deg å ha en full VPN-serveren.