Hvordan lage en Windows XP MS-DOS Boot CD

Hvordan lage en Windows XP MS-DOS Boot CD


Det er tider når du trenger å starte datamaskinen fra MS DOS-ledeteksten i stedet for fra Windows. Vanligvis er dette fordi Windows ikke fungerer som den skal. Å gjøre dette doe krever litt kunnskap om datamaskiner, men det er ikke så vanskelig å gjøre.

Bruksanvisning

Lag en boot disk

1 Boot maskinen med Windows XP. Hvis datamaskinen ikke fungerer, kan du bruke en annen på jobb eller hjemme hos en venn eller slektning. Du kan også være i stand til å finne en datamaskin på internettkafeer eller ditt lokale bibliotek.

2 Sett inn diskett, klikk \ "Start \"> \ "Run \". I boksen som kommer opp, skriver du inn format a: \. Hvis diskettstasjonen er ikke en: \, og bruk deretter b: \ eller hva det aktuelle brevet er. Klikk på OK.

3 Åpne min datamaskin og gå til C: \ I386. Åpne en andre vinduet Min datamaskin og navigere til en: \. I I386 vinduet, finner NTLDR og ntdetect.com. Klikk en av dem en gang. Deretter, hold \ "Ctrl \" -knappen, og klikk en gang på den andre. Nå drar filene til vinduet for a: \. Når Windows spør om du ønsker å kopiere filer, klikker du Ja eller OK.

4 Klikk start, tilbehør og deretter notepad. Skriv inn følgende kode:

[Boot loader]
timeout = 30
Standard = multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows
[operativsystemer]
multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ windows = \ "<Windows XP Home> \"

Merk: Hvis du prøver å laste inn Windows XP Professional, erstatte ordet Hjem med Professional.

Klikk filmenyen, klikk lagre som, på bunnen endre filtype til "alle filer,.". Naviger til en: \ (eller dit diskett ligger). Skriv inn filnavnet Boot.ini. Klikk på lagre.
Du er nå ferdig.

Hint

  • Tips: Hvis du ikke har en diskettstasjon, kan du gjøre noe lignende med en tom cd ROM. Bare fjerne skritt for å formatere disken og i stedet, når du er ferdig med å kopiere filer, kan du bare klikke \ "brenne disse filene til CD. \"
  • Den nye disken kan brukes til å starte opp en hvilken som helst datamaskin som kjører samme versjon av Windows (dvs. hvis du har gjort en disk fra Windows XP Home, du kan starte Windows XP Home only). Hvis du har gjort en fra Windows XP Professional, kan du starte datamaskiner med bare Windows XP Professional.