Hvordan lage en WinME oppstartbar CD-ROM

En boot disk gjør at datamaskinen kan starte opp fra en annen enn sin harddisk kilde slik at den kan installere operativsystemet på nytt. Mens de fleste operativsystemer ble utformet for å starte opp fra en diskett, er det mulig å lage en oppstartbar CD-ROM hvis systemet ditt ikke har en diskettstasjon. For å opprette en oppstartbar CD-ROM for Windows ME-operativsystemet, må du laste ned en ISO-image-fil som inneholder all boot informasjon og deretter brenne den på en CD.

Bruksanvisning

1 Følg linken i Resource delen til Windows ME boot data nettsted. Klikk på "WinMe_Bootdisk.iso" linken og laste ned filen.

2 Sett inn en overskrivbar CD i datamaskinens CD-RW-stasjon. Åpne datamaskinens CD-brenning program.

3 Klikk på "File" og velg deretter "Open". Naviger til mappen der du lagret Windows ME boot ISO-fil.

4 Klikk på ISO-filen og klikk "Åpne". Velg "Burn" alternativet. Vent til disken for å fullføre brenning. Lukk CD-ROM skuffen hvis det åpnes automatisk når disken er ferdig brenning.

5 Start datamaskinen på nytt for å starte opp systemet fra Windows ME boot CD i stedet for operativsystemet på harddisken.

Hint

  • De spesifikke alternativene du trenger for å klikke for å brenne CD kan variere avhengig av hvilket program du using.If datamaskinen ikke allerede har en CD-brenner program, kan du enten bruke den innebygde CD-brenning funksjon inkludert i Windows eller laste ned en tredjepart CD-brenner (se Ressurser).
  • Noen datamaskiner er ikke automatisk oppsett for å starte opp fra en CD. Hvis datamaskinen ikke tilgang til boot-informasjon på CD, må du endre et alternativ i BIOS menyen. Sjekk manualen som fulgte med datamaskinen for informasjon om hvordan du endrer oppstartsalternativene i BIOS menyen.