Hvordan lage et anker i HTML

Du har muligheten til å bygge koblinger innenfor samme webside ved å opprette et anker. En Hypertext Markup Language (HTML) anker gjør det mulig å navngi en bestemt del av siden din, for eksempel en bestemt kapittel, slik at du har muligheten til å koble tekst på samme side til dette området. Denne prosessen er spesielt nyttig hvis du har lange blokker av innhold og du ønsker å gi leserne en praktisk måte å få tilgang til data uten å måtte bla. Opprette et anker i HTML innebærer å skrive kode.

Bruksanvisning

1 Start tekst editor programvare, og få opp en webside dokument.

2 Finn innhold som du ønsker å lage et anker. Skriv "<a name=" ">" før det første ordet og "</a>" på slutten, som dette:

<a name=" "> Konklusjon </a>

3 Skriv inn et ord av dine preferanser mellom anførselstegn i første ankerkoden. Hvis du bruker mer enn ett ord, skille begrepene med en understrek ( "_").

<a name="anchor_name">

4 Lagre dokumentet. Din ferdig anker ligner på følgende eksempel:

<a name="end"> Konklusjon </a>

Hint

  • Lag en lenke som peker til ankeret for å aktivere den. Plasser markøren foran teksten du ønsker å lage en hyperkobling, type "<a href="#">" før den første bokstaven og "</a>" på slutten. Skriv inn ankernavnet, for eksempel "slutt" etter antall tegn i åpningselementet.
  • <a href="#end"> Link Name </a>