Hvordan lage et bokmerke i Adobe

Hvordan lage et bokmerke i Adobe


Hvis du leser en bok og må stoppe, kan du slå en side hjørne eller stikke et stykke papir mellom sidene for å markere hvor du stoppet. Det finnes ingen hjørner til å snu med en lang PDF-fil, men du kan plassere et bokmerke på ethvert sted i dokumentet med Adobe Acrobat og gå tilbake til det eksakte stedet med et klikk. Du kan også lagre en PDF-fil med bokmerker som kan nås med gratisprogrammet Adobe Reader.

Bruksanvisning

1 Åpne Adobe Acrobat og laste eller opprette en PDF-fil.

2 Bla i dokumentet der du vil plassere et bokmerke. Klikk på "Selection" verktøyet og velge teksten du vil bokmerke.

3 Klikk på "Vis", "Show / Hide" og klikk "Navigation Pane". Klikk "Vis navigasjonsrute."

4 Klikk på "Bokmerke" ikonet, klikk på "Nytt bokmerke" -ikonet eller klikk på "Alternativer" -menyen i bokmerkepanelet og klikk "Ny favoritt." Bokmerket vil ta navnet på den markerte teksten, men du kan skrive inn et nytt navn for bokmerket.

5 Klikk på "File" og deretter "Lagre" for å lagre PDF bokmerket.

Hint

  • Du kan også legge til et nytt bokmerke fra "Verktøy" -menyen. Klikk "Verktøy" og deretter "Innhold" og klikk "Legg til bokmerke".
  • Du kan ikke opprette bokmerker med gratisprogrammet Adobe Reader, men du kan klikke på "Bokmerke" ikonet i navigasjonspanelet på Reader for å få tilgang til lagrede bokmerker.
  • Bokmerker kan også brukes til å åpne web-sider, spille av en lyd eller åpne en mediefil. Marker bokmerket, klikker du på "Alternativer" -menyen i bokmerkepanelet, og klikk "Egenskaper". Klikk på "Handlinger" -fanen og velge en handling fra rullegardinmenyen.