Hvordan lage et flytskjema som skriver Hvert tall fra 1 til 10

Hvordan lage et flytskjema som skriver Hvert tall fra 1 til 10


Å gjøre et flytdiagram som skriver ut alle tall fra 1 til 10 innebærer å bruke forhåndsdefinerte symboler og sette inn en løkke funksjon i flytskjemaet struktur. Et flytdiagram vil bruke symboler som rektangler, diamanter og torg for å illustrere de ulike trinnene involvert i en prosess. (Se referanser.) Sløyfen strukturen du vil opprette, i dette eksempelet, vil sammenligne parametere forhånd og prosess basert på resultatet av disse sammenligninger. (Se referanser.) Flytskjemaer kan gjøres med bruk av blyant og papir eller ved bruk av spesialisert programvare flytdiagram.

Bruksanvisning

1 Legg ut et nytt stykke papir eller åpne flytdiagram programvare til en ny fil. Skriv ned på papiret trinnene involvert i trykkeprosessen. Dette inkluderer fraser som "få nummeret", "validere nummer" og "print nummer."

2 Tittel dokumentet "Printing Process" øverst til midten av siden.

3 Tegn eller klikk og dra en oval form øverst midt på siden rett under overskriften. Skriv "Start" på innsiden av den ovale. Tegn eller sett en nedadgående retningspilen direkte fra bunnen av den ovale.

4 Sett inn eller tegne en firkant to til tre inches i størrelse. Skriv "Set Counter = 0, Range = 1 til 10" inne på torget uten anførselstegn. Tegn en nedadrettet retningspilen fra bunnen av rektangelet.

5 Tegn en firkant under dette omtrent en tomme i størrelse. Skriv inn den andre plassen, "Counter = Counter + 1" uten anførselstegn. Sett inn en annen nedover retningspilen fra bunnen av denne firkanten.

6 Tegn eller klikk og dra en diamant form og plassere den på siden, slik at lengden på diamant punktene til venstre og til høyre, finne det like under den siste pilen nedover. Inne i diamant, og deretter skrive "Does Counter = Range?" uten anførselstegn. Trekke to piler, en fra venstre av diamant som peker til venstre og en fra høyre pekende mot høyre.

7 Skriv ordet "nei" over streken som peker til venstre. Skriv ordet "ja" over streken som peker mot høyre. Tegn rektangler på slutten av "nei" og "ja" retningspiler.

8 Inne rektangelet til venstre for "nei" pil, skriv "End Print", uten anførselstegn. Skriv inne i rektangelet til høyre for "ja" pilen "Print Counter", uten anførselstegn. Sett inn en nedadgående retningspilen fra bunnen av "Print Counter" rektangel.

9 Tegn eller sette inn en firkant nederst som retningspilen. Skriv inn den siste rektangelet, "Counter = Counter en" uten anførselstegn. Tegn en endelig retningspilen til venstre for midten av den endelige rektangel i en rett linje til den er under avgjørelse diamant.

10 Trekke en linje rett opp slik at enden av pilen slutter ved bunnen av beslutningen diamant. Din siste pilen vil ha en 90 graders hjørne i det når du er ferdig.

Hint

  • De fleste programmeringsspråk vil automatisk gå gjennom en serie av beløp og automatisk øke antallet med én hver gang med bruk av en "For / EndFor" koding uttalelse. Opptellingen fungerer på samme enten du trekke det ut i flytdiagram format eller kode det med "For / EndFor" statement.
  • Når du oppretter en sløyfe inne i en flytskjemaet, må du opprette løkken slik at den ender tilbake på sitt første vedtak utgangspunkt i stedet for på en retningspilen i mellom trinnene. Ikke gjør dette er det samme som å skape en ustrukturert flytskjema. (Se referanser).