Hvordan lage et ikon fra en Bitmap

Bildene for ikonene som du klikker for å få tilgang til et program eller en mappe bruke "ICO" filtypen. Hvis du ønsker å bruke dine egne bilder til et ikon du kan ikke bare bruke et bilde som en bitmap fil. I stedet må du konvertere eksisterende bitmap fil til riktig filtype. Dessverre, er prosessen ikke så enkelt som å endre forlengelse filens. For å lage et ikon fra et bitmap bilde kan du dra nytte av gratis online verktøy som automatisk konverterer filtyper.

Bruksanvisning

1 Naviger nettleseren til et nettsted som tilbyr en gratis bitmap konverteringsverktøy som "CoolUtils Online Image Converter", "endre bilder" eller "Pro Tegn Icon Generator."

2 Klikk på "Browse" -knappen, eller tilsvarende alternativ for den spesifikke bitmap konverteringsverktøy du bruker. Finn bitmap fil du vil gjøre om til et ikon.

3 Klikk på bitmap fil navn og velg "Open". Klikk på "Konverter til ICO" linken. Velg "Lagre fil" og velg deretter plasseringen på harddisken for å lagre den konverterte ikon fil.

Hint

  • De fleste programmer og mapper i operativsystemet Windows kan ikke få sine ikoner direkte endret. I stedet kan du lage en snarvei til plasseringen, og deretter endre ikonet til snarveien. Høyreklikk på filen og velg "Lag snarvei." Høyreklikk den nye snarveien og velg "Properties". Naviger til "Shortcut" -fanen og deretter "Endre ikon." Velg det nye ikonet du opprettet fra bitmap fil og klikk "OK."
  • De fleste skrivebordsikoner er størrelse på 16x16 eller 32x32 piksler. Ikonet vises kanskje ikke riktig hvis den er satt til en annen størrelse. Åpne bitmap fil med et program som Paint. Klikk på "Image" og deretter "Egenskaper" for å endre bildets størrelse.