Hvordan lage et lag Klikkbart i Photoshop CS3

Alle som noen gang har bladde gjennom sidene i et magasin eller en bok er kjent med lag - ark som faller oppå hverandre, utydeliggjøre hva som er under. Adobe Photoshop CS3 har tatt denne ideen om lagdeling og overført det på skjermen. Bruke lag for å arbeide med bilder hjelper til med å eksperimentere, blending og sammenslåing. Programvaren gjør det mulig for brukere å låse et lag, hindre ytterligere redigering. Låse laget gjør det klikkbare igjen.

Bruksanvisning

1 Åpne Photoshop CS3. Klikk på "File" -menyen og velg "Åpne" og deretter bla til dokumentet med klikkes lag (e). Merk at bare den proprietære PSD eller Photoshop dokumentformat filtypen kan lag, slik at filen må ha denne utvidelsen. Finn PSD og dobbeltklikk på den for å åpne den.

2 Gjennomgå nederst i høyre hjørne av arbeidsområdet for å se om "Layers" palett er åpen. Det er åpen som standard ved installasjon, men når den er lukket, er det fortsatt slik til den er gjenåpnet. Hvis du ikke ser "Layers" palett, klikker du på "Window" menyen og velg "Lag" for å åpne den.

3 Se etter et lite ikon av en hengelås til høyre side av et lag. Dette symboliserer laget er låst og derfor klikkes.

4 Klikk en gang på den låste lag for å markere den i blått. Klikk den lille svarte hengelåsikon nær toppen av "Lag" palett å fjerne låseikonet. Laget er nå klikkbare.