Hvordan lage et nettsted for en mobil

Hvordan lage et nettsted for en mobil


Mobile enheter som mobiltelefoner har blitt en stadig mer populær måte å få tilgang til Internett. Mange mobilbrukere bla gjennom sine favoritter nettsteder eller spørring Google og andre søkemotorer for å finne informasjon, se videoer og sjekke e-post. Mange nettsteder, men er ikke optimalisert for den mobile brukeren. Mange nettsteder er designet for PC-brukere som har et bredere visningsområde. Designe et nettsted for en smalere seerområde er en av de beste betraktninger en webmaster må gjøre når du oppretter et mobilt nettsted. Annet enn det, kan mobile nettsider programmeres i lignende programmeringsspråk, for eksempel HTML, Javascript og CSS, som desktop nettsteder.

Bruksanvisning

Hva som skal inkluderes i et mobilt nettsted

1 Forenkle navigasjon. En mobil skjermen er mindre, så det er viktig å komprimere navigasjonsfunksjoner i en mer kompakt meny. En vertikal meny er lettere å vise enn en horisontal meny, som kan overstige bredden av en skjerm. Også fjerne menyvalg som ikke er så populær som en link til en Om oss side. Du kan i stedet inkludere at linken nederst på siden.

2 Fjern ekstra kode. Det er viktig å forenkle websiden koden. Fjern all kode som er likt eller unødvendig. Dette vil redusere lasting tid og gjøre det lettere for plattformen å tolke nettstedet.

3 Ta bare nødvendige bilder. Hold bilder til et minimum - nettstedet logo og andre bilder som er relevante for informasjonen. For eksempel kan et mobilt nettsted om kjæledyr adopsjoner trenger å ta et bilde av dyret opp for adopsjon, men den mobile versjonen av nettstedet kan omfatte bare ett bilde versus seks eller syv bilder av det dyret som kan være tilgjengelig på skrivebordet versjon av nettstedet.

4 Forkorte tekst beskrivelser. Omskrive teksten slik beskrivelser er kort og rett på sak. I stedet for lange, detaljerte beskrivelser, bruk søkeord og punkter som en mobil bruker kan lese raskt. Dette vil også holde nettsiden blir for lang.

5 Lag en sub-domene eller Mobi forlengelse. Noen nettsteder, som Live.com (f.eks mobile.live.com), har en sub-domene for de mobile versjoner av sine nettsider. Noen foretrekker å ha et helt annet domenenavn. En mobil nettside kan ha noen utvidelse inkludert mobi (som står for mobil).

mobile Applications

6 Konverter en gjeldende skrivebord nettsted til en mobilversjon. Det finnes flere elektroniske tjenester som vil konvertere en nettside til en mobil versjon, inkludert Instant Mobilizer, Mippin og Mowser. Disse tjenestene vanligvis fjerne og redusere bilder og tekst, og vertikalt effektivisere innholdet slik at det er mer kompatibel for en mobilbruker. Nettstedet kan gi et sub-domene for nettstedet ditt (f.eks yoursite.mippin.mobi). Du kan også høyreklikke på den konverterte side, kopiere kildekoden og lim den inn i ditt eget mobilnettsted kildekode. Noen av disse tjenestene koster en avgift, mens andre er gratis.

7 Designe en mobil nettside ved hjelp av et program. MoFuse og Mobify tillate brukerne å designe en mobil nettsted fra start til slutt. Brukere som ikke er bevandret i programmering kan fortsatt lage en formbar mobil nettside. Disse tjenestene vanligvis krever en månedlig avgift hosting og er dyrere enn konvertering tjenester.

8 Lag en blogg mobil. Mange programmer, for eksempel Mippin, WPtouch og MobilePress, vil konvertere en stasjonær blogg til en mobil-klar søknad. Mippin lar brukerne legge reklame til mobilen fôr og ulike programmer. WPtouch er faktisk en mobil tema som plugges inn Word Press innhold inn i en pre-konfigurerte design. MobilePress lar brukerne velge sine egne temaer og legge til reklame til mobile blogger. Nettstedet må ha en RSS- eller Atom-feed. Gebyrene varierer per område.