Hvordan lage et nettsted på en Mac

Hvordan lage et nettsted på en Mac


Du kan lage et nettsted for å starte en bedrift, publisere dine kunstverk på nettet, dele dine favorittoppskrifter, skrive kommentarer om aktuelle hendelser eller bare om noe som interesserer deg. For å opprette en nettside på en Mac, trenger du bare å kjøpe et domene og hosting. Du kan designe nettsiden med programvaren som fulgte med datamaskinen. Innen en dag, kan du være å dele informasjon på ditt eget nettsted.

Bruksanvisning

1 Velg et navn for ditt nettsted. Det bør være noe unikt, men lett å stave og huske. Det er best å velge en kortere navn fordi det vil også være adressen til nettstedet ditt. Hvis du lager et nettsted for å dele familiebilder, bryllupsplaner eller andre semi-privat informasjon, kan en god nettside navn har din familie navn i den. Hvis du lager et nettsted for å drive en bedrift, noe som beskriver produktet kan være mer hensiktsmessig.

2 Kjøp ditt domene og hosting på en nettside som Go Daddy, Active Domain eller Sedo (se Ressurser). På disse nettstedene kan du velge om du vil ha et .com, .org, .info eller annen type nettsted. Du kan velge om du vil ha e-post på din side, hvor mye privatliv du trenger, hvor mye plass du trenger og hvor lenge du har tenkt å holde nettstedet. Når du betaler for alle disse tingene, tilhører nettside til deg.

3 Design ditt nettsted ved hjelp av iWeb programmet på din Mac. Dette programmet fulgte med Mac. Hvis du ikke vet hvor det er, klikk på forstørrelsesglasset ikonet øverst til høyre på skjermen. Skriv "iWeb" inn i feltet som vises, og klikk på iWeb når det vises på toppen av en rullegardinmeny. Dette vil åpne programmet. På dette punktet, iWeb tilbyr deg en tutorial video du kan se for ekstra hjelp.

4 Velg en mal for ditt nettsted. En mal er en guide eller modellere ditt nettsted vil følge. Eksempelmaler vil tilby deg forskjellige farger og stiler av nettstedet å velge mellom. Bla gjennom alle alternativene og velge den som ligner mest på den nettsiden du forestille.

5 Justere oppsettet av malen du har valgt ved å klikke og dra funksjoner, noe som gjør dem større eller mindre eller flytte dem om siden. Du kan også legge til funksjoner eller fjerne dem, slik som flere tekstbokser eller steder for bilder. Endre farger og lysstyrke av malen med verktøyet nederst på skjermen.

6 Legg til dine egne bilder, filmer og tekst til ditt nettsted. Du kan importere disse tingene ved å klikke på iLife-medienavigeringsalternativ til høyre på skjermen. Dette vil tillate deg å bla gjennom alle bildene og filmene du har lagret på datamaskinen. Klikk på ting du ønsker på nettstedet ditt, og dra dem dit du vil ha dem. Du kan også legge til hele album av fotografier, musikk eller video ved å klikke på "Legg til side" -knappen, og legge til en ekstra side på nettstedet ditt.

7 Legg til moduler på nettsiden din. Widgets er interaktive funksjoner som RSS-feeder, YouTube-videoer eller HTML-funksjoner. Velg Widgets alternativet på Media Browser til høyre og klikk og dra noen widgets du ønsker på siden din.

8 Publisere ditt nettsted til ditt domene. Mac iWeb har innebygd File Transfer Protocol for å hjelpe deg publisere ditt nettsted til domenet du har kjøpt. Klikk på "Publiser" -knappen nederst på skjermen, og velg FTP. Skriv inn adressen og passordet ditt domene. Innholdet vil bli publisert til det nye nettstedet.

Hint

  • Ikke publisere innhold som du ikke eier.