Hvordan lage et søylediagram i Excel 2003

Excel er den ledende regnearkprogram på ethvert hjem eller kontor datamaskin. Den inneholder beregnings evner og grafikkalternativer. Følg fremgangsmåten nedenfor for å lage et søylediagram i Excel 2003:

Bruksanvisning

1 Logg på datamaskinen din og dra opp Excel-regneark. Du bør være i stand til å finne programmet ved hjelp av "Start" -knappen. Når du ikke finner det der, bruke "Søk" eller "Finn" -funksjonen.

2 Ordne ønskede data i kolonner eller rader. Du trenger bare å legge inn tallene på dette tidspunktet.

3 Marker cellene som inneholder ønskede data. For å velge separerte data, markerer det første stykket. Så hold "Ctrl" mens du klikker på de resterende dataene.

4 Velg "Chart" fra "Insert" -menyen eller klikk på ikonet "Chart Wizard" på verktøylinjen.

5 Velg diagramtype. Klikk "Next". Bekreft dataområdet mentalt og velge om du vil at serien i rader eller kolonner. Velg "Next".

6 Skriv inn titler for diagrammet og aksen. Velg plasseringen av diagrammet. Velg "Finish".

Hint

  • Ved hjelp av en bestemt diagram ofte? Sett at diagrammet som en standard.
  • Lagt til menylinjen vil være et diagram menyen, når et diagram har blitt opprettet på et regneark. Dette åpner for endringer i kildedata, legge til data, angi alternativer, flytte plasseringen av diagrammet og 3D-effekter. Også vises er et diagram verktøylinjen. Bruk den til å endre diagrammet og vise eller skjule legende.
  • Diagrammet menyen og verktøylinjen gir ikke en kommando for å lage et diagram.