Hvordan lage mapper i Windows XP

Hvordan lage mapper i Windows XP


Windows XP bruker mapper, også kjent som kataloger, lagre relaterte filer og dokumenter. En mappe kan få nytt navn, slettet, flyttet til en annen mappe eller harddisk, eller åpnet slik at filer kan legges til, endres eller fjernes. Du kan også opprette mapper i en bestemt stasjon eller på skrivebordet.

Bruksanvisning

spesifikk stasjon

1 Klikk på "Start" -knappen og velg "Min datamaskin" fra popup. "Min datamaskin" -vinduet vises.

2 Dobbeltklikk stasjonsbokstaven der du ønsker å opprette en mappe. Stasjonsbokstaven utvides for å vise innholdet på stasjonen.

3 Fra "Fil" -menyen, velg "New" og deretter "Folder". En mappe med tittelen "Ny mappe" vises på slutten av mappelisten. Hvis du ikke ser denne mappen, blar vinduet til bunnen av listen.

4 Skriv inn et nytt navn på mappen. Hvis navnet ikke blir automatisk uthevet for å godta endringene, høyreklikk på mappen og velg "Gi nytt navn" fra hurtigmenyen. Navnet kan inneholde bokstaver, tall, bindestrek (-) og mellomrom.

5 For å alfabetisere den nylig kåret mappe i listen, klikker du på "Navn" etiketten øverst i vinduet. Du må kanskje bla i vinduet for å finne mappen etter at den er sortert etter navn.

6 Alternativt kan du opprette en ny mappe ved å høyreklikke på en mappe området og velge Ny> Mappe.

Desktop

7 Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet til en popup vises.

8 Velg "New" og deretter "Folder". En mappe som heter "Ny mappe" vises nær markøren.

9 Skriv inn et nytt navn på mappen. Dra mappen til et passende sted på skrivebordet.

Hint

  • Legg merke til at mange - men ikke alle - programmer lar deg opprette mapper i deres "Lagre" eller "Lagre som" dialogbokser.