Hvordan lage MIDI inndataenheter Arbeid med fornuft

Hvordan lage MIDI inndataenheter Arbeid med fornuft


Propeller er Reason er en digital lydproduksjon suite ment primært for produksjon av svært rytmisk, sample-basert musikk. I motsetning til sammenlign digital audio-applikasjoner, er grunn ute av stand til å være vert for tredjeparts plugins - det er en selvstendig musikkproduksjonsplattformen som omfatter flere synthesizer og sampler plugins av sine egne. Ved hjelp av en ekstern MIDI-kontroller med Reason, mens ikke nødvendig, gjør det mulig å ta opp og redigere MIDI-data så effektivt som mulig.

Bruksanvisning

1 Installer alle drivere og annen programvare som følger med MIDI kontrolleren. Mange MIDI-enheter er "plug and play" enheter, noe som betyr at de vil fungere automatisk når den er plugget inn i datamaskinen. Mange andre, men krever spesielle drivere for å fungere. Sjekk produsentens hjemmeside for de nyeste versjonene.

2 Koble MIDI-enhet til datamaskinen i henhold til produsentens instruksjoner. De fleste forbruker-nivå MIDI-enheter kobles via en medfølgende USB-ledningen, men noen kan kreve en ekstern USB MIDI-grensesnitt. Slå MIDI enheten.

3 Åpne Reason. Når det lastes, åpne "File" -menyen og velg "Preferences". Reasons dialog preferanser vises.

4 Åpne rullegardinmenyen øverst i dialogboksen Innstillinger, og velg "tastatur og kontrollflater."

5 Klikk på "Auto-Detect Overflater" -knappen i "tastatur og kontrollflater" skjerm. Grunn vil skanne systemet for tilkoblede MIDI-kontrollere og produsere en liste over de som er tilgjengelige. Grunnen kan gjenkjenne mange av de vanlige kontrollerne etter navn, men noen vil bli anerkjent som generisk MIDI-kontrollere.

6 Finn MIDI-enhet du vil bruke med Reason i listen. Til høyre for enhetens ikon er en sjekk boksen merket "Bruk med fornuft." Sett en hake i boksen for å velge enheten for bruk.

7 Lukk dialogen preferanser og instantiate en synthesizer eller tromme sampler, som for eksempel Thor eller NN-XT, i grunn. Når grensesnittet vises, trykker noen taster på ditt MIDI-enhet. Grunnen skal spille den tilhørende notat eller prøve.

Hint

  • Du kan legge til MIDI-kontrollere i "tastatur og kontrollflater" skjerm ved å klikke på "Legg til" knappen og velge produsent og modell fra hurtigmenyen. Hvis enheten ikke er oppført, kan det fortsatt bli brukt som en generisk MIDI-enhet. Velg riktig generiske anordning alternativ fra listen -. For eksempel, "Control Keyboard", "Control Surface" eller "Multichannel Control"