Hvordan lage min egen portefølje på My Mac

Hvordan lage min egen portefølje på My Mac


Hvis du leter etter en jobb eller bare ute etter å imponere noen potensielle kunder, da er du sannsynligvis kommer til å trenge noe å vise frem med. En måte å vise det arbeidet du har gjort er å lage en portefølje. Avhengig av hvilken type arbeid du gjør dette kan inkludere en CV, bilder, video, attester og eventuelle andre eksempler på hva du har gjort i fortiden. Hvis du har en Mac kan du bruke iWork Sider-programvare for å komme i gang med å skape en polert rettet portefølje.

Bruksanvisning

1 Åpne Pages fra Mac Dock. Hvis du ikke har Pages i Dock, navigere til Finder og skriv "Sider" i søkeboksen. Deretter velger du Sider fra søkeresultatene.

2 Velg "Fortsetter" fra venstre side av Temavelger-menyen som vises når du åpner Pages. Bla gjennom de tilgjengelige CVer og velg en som passer din stil. Klikk på CV du ønsker, og klikk på "Velg" for å åpne den CV-mal.

3 Skriv inn navnet ditt på toppen av CV, deretter fylle ut profilen, erfaring, utdannelse, ferdigheter og henviste delen av CV-mal. Vær forsiktig med å slette malen informasjon og erstatte det med det faktiske opplysninger. Siden du bruker en mal, trenger du ikke å bekymre deg for mye om formatering av CV - riktig utseende er allerede satt opp for deg. Du trenger ikke å være opptatt av skrivefeil, riktige telefonnumre, datoer og annen informasjon. Har en annen person se over din CV når du har fylt ut alle de aktuelle feltene.

4 Klikk på "File" og deretter "Export", deretter eksportere dokumentet som en PDF-fil. Siden du oppretter CV i et program som ikke vil bli anerkjent av mange typer datamaskiner er det viktig å lagre den i et filformat som vil være lett åpnet av flest databrukere. Lagrer din CV som en PDF vil oppnå dette målet.

5 Klikk på "File" og deretter "Ny fra mal Velger" fra sider-menyen øverst på skjermen. Nå som du har opprettet en CV du ønsker å lage noe som viser den type arbeid du har gjort. Velg "Brosjyrer" fra listen over tilgjengelige maler på venstre side av Theme Velger, velg deretter "Catalog". Mens denne malen er satt opp for de som ønsker å selge sine varer kan det også fungere som en foto-tung portefølje for de som har mye av visuelle bilder å vise frem.

6 Klikk på de første bildene som vises i katalogen malen, deretter drar ditt eget bilde inn i boksen. Bildene i malen er bare dummy bilder som holder et sted før du setter dine egne bilder. Gjenta denne prosessen for alle bildene i katalogen. Legg merke til at ved å klikke på bildet en "edit maske" boksen vil vises; ved å dra glidebryteren mot venstre eller høyre kan du bruke denne veksle for å zoome inn eller ut av bildene.

7 Klikk på boksene med tekst ved siden av og rundt de ulike bildene i katalogen og skriv inn informasjon om ditt eget arbeid. Bruk tekstboksen på den første siden for å introdusere deg selv med ditt navn og en kort bit av informasjon om arbeidet ditt; bruke tekstboksene på de følgende sidene for å gå mer i detalj om bildene du viser i porteføljen, hva slags arbeid de representerer, og eventuelle andre opplysninger som kan være verdifull for dine potensielle kunder eller arbeidsgivere å vite. De siste boksene på de Catalog mal viser priser og annen informasjon som ikke er relevant for din portefølje; Legg merke til at ved å klikke på en hvilken som helst tekst eller bilde boksen, kan du slette den boksen. På samme måte kan du bruke Pages "Text Box, figurer og diagrammer funksjoner for å legge inn annen informasjon som kan være relevant for din portefølje. Bare plassere markøren der du vil at funksjonen skal vises, og velge funksjonen fra menyen boksen øverst på skjermen PAGES.

8 Velg "File" og deretter "Export" og eksporterer det nye bildet portefølje som en PDF. Dette, som CV, må være i et filformat som kan gjenkjennes av mange typer datamaskiner. Hvis du ønsker å sende e-post din portefølje og CV, vil begge dokumentene lett leses av mottakerne.

Hint

  • Hvis du ikke allerede har iWork, kan du laste ned prøve verson å bruke i 30 dager fra Apples iWork-område på apple.com/iwork/.
  • Hvis du har mange bilder du vil vise, kan et tillegg til din portefølje være en lysbildeserie som du oppretter i iPhoto som også er tilgjengelig for de fleste Mac-brukere. For å komme i gang åpne iPhoto, velger du "Fil" og deretter "Nytt album," velg "Slideshow" fra albumet alternativer. Deretter kan du samle alle dine beste bilder i en lysbildefremvisning og eksportere den som en film, som du kan deretter laste opp til en videodeling eller brenne til DVD.