Hvordan lage min nettside passe enhver resolusjon

Hvordan lage min nettside passe enhver resolusjon


Skjermoppløsning irriterer mange webdesignere fordi det varierer fra bruker til bruker og datamaskin til datamaskin. Det er to måter å håndtere spørsmålet om skjermoppløsninger og lar websiden for å passe enhver oppløsning. Først av alt, ved hjelp av Cascading Style Sheets eller CSS, kan du angi bredden på websiden til å endre med oppløsning ved å sette prosenter for bredden i nettsidens CSS-fil.

Bruksanvisning

1 Åpne nettsidens HTML og CSS-filen i en teksteditor.

2 Se etter <body> -taggen i HTML-filen. Dette betegner begynnelsen av det synlige området av nettstedet. Lag en <div> tag under <body>.

3 Gi <div> tag en ID. For eksempel: <div id = "side">.

4 Se etter </ body> -koden på slutten av HTML-dokumentet. Plasser DIV slutt tag før </ body>. Så det ville se ut som følgende:

</ Div>
</ Body>

5 Lagre HTML-fil.

6 Lag CSS elementer i CSS-fil for body-koden og siden ID. Angi marginer og padding av kroppen tag til null. Dette vil sørge for det synlige området dekker nettleservinduet. For eksempel:
body {margin: 0; padding: 0;} #page {}

7 Angi sidebredde i side ID med prosenter. Prosentandelen vil tillate siden for å endre til oppløsningen brukeren ser på nettstedet. For eksempel:

side {width: 100%;}

8 Lagre CSS-fil.

Hint

  • Et annet alternativ er å sette inn sidebredde til den minste mulig oppløsning. dette ville være 780 piksler for de fleste seere. Så du vil endre bredden på #page til: bredde: 780px;