Hvordan lage noe større i AutoCAD

Hvordan lage noe større i AutoCAD


AutoCAD er et datastyrt design eller CAD, pakke mest brukt av arkitekter og ingeniører for å lage planer for strukturer og kretser. AutoCAD kan bruke til å lage 2-D planer eller 3-D modeller, og i begge tilfeller kan objekter i filen gjøres større eller mindre ved å bruke den innebygde skaleringsverktøyet. Skaleringsverktøyet kan gjøre enkelte komponentene større, så vel som den generelle modellen, og kan brukes på en hvilken som helst gitt dimensjon av objektet.

Bruksanvisning

Bruke musen

1 Last opp AutoCAD. Klikk på "File", "Open" og deretter navigere til plasseringen av filen.

2 Klikk på "Scale" knappen på verktøylinjen Endre. Ikonet har bildet av et kvadrat, med en mindre stiplet firkant inni den. Et vindu vises, med beskjed om å velge objektet du vil skalere. Klikk på en kant av objektet du ønsker å gjøre større, og trykk deretter på "Enter".

3 Klikk hvor som helst i objektet, og hold nede musetasten. Stedet du klikker er viktig og er kjent som basispunktet. Objektet er skalert fra det punktet at du klikker. Hvis man klikker direkte i midten av gjenstanden, gjenstår det på nøyaktig samme sted, men bare endrer størrelse. Hvis du klikker på noe annet sted i objektet, det skalerer fra det punktet og derfor beveger seg.

4 Dra musen bort fra basispunktet. Mens du gjør dette, størrelsen på objektet endres.

Bruke tastaturet

5 Last opp AutoCAD. Klikk på "File", "Open" og deretter navigere til plasseringen av filen.

6 Klikk på objektet du vil forstørre.

7 Type "scale" i ledeteksten nederst på skjermen, og trykk deretter på "Enter".

8 Skriv inn koordinatene for basispunktet du vil bruke. For eksempel vil "0, 0" (uten anførselstegn) være nederst til venstre. Trykk deretter "Enter".

9 Skriv inn skalaen faktoren som du ønsker å forstørre objektet. For eksempel "2" vil doble størrelsen på objektet eller "1.5" ville øke størrelsen med 50 prosent.