Hvordan lage tekst Sink i Photoshop

Hvordan lage tekst Sink i Photoshop


Adobe Photoshop er et nyttig verktøy for å kombinere tekst elementer med bilder for å skape ny grafikk. Programmet tilbyr et stort utvalg av effekter og blandingsalternativer som hjelper brukerne innlemme sin tekst i bilder og annen digital kunst. Opprette et synkende effekt på typen er så enkelt som å legge et par raske blandingsalternativer i teksten.

Bruksanvisning

1 Opprett et nytt dokument i Photoshop ved å åpne programmet og velge "File> New". Still dine foretrukne dimensjoner i dialogboksen som vises, og klikk "OK." Alternativt kan du åpne et eksisterende dokument ved å velge "File> Open".

2 Velg "Type Tool" fra Verktøy Panel til venstre for lerretet og sette font, størrelse, farge og andre tekstinnstillinger i Tool Options Panel over lerretet.

3 Klikk på lerretet og skriv inn teksten du vil vise. Flytt teksten som ønsket ved å klikke og dra hvor som helst på lerretet utsiden av teksten.

4 Velg "Layers" palett på høyre side av lerretet, og klikk på "fx" ikonet nederst i paletten. Dette bringer opp en rullegardin viser ulike produksjonsmuligheter for det laget du arbeider på, som er tekstlaget i dette tilfellet.

5 Klikk på "Inner Shadow". En dialogboks åpnes med alternativer for hvordan din indre skygge vises. Sett "Blend Mode" drop-down til "Multipliser" og sørge for at fargekartet til høyre for drop-down er svart. Sett "Opacity" slider til 75 prosent for å starte. Sett både "Distance" og "Size" slidere til fem piksler. Du kan gå tilbake når som helst og justere disse innstillingene som er nødvendig for å oppnå den mest naturlige senkingen ser det er mulig, men disse innstillingene er et godt utgangspunkt for å skape en sunken utseende for teksten.

6 Klikk på "Inner Glow" i "Styles" kolonnen til venstre i dialogboksen. Sett "Blend Mode" til "Multipliser" igjen og sette "Opacity" til 20 prosent for å begynne. Klikk på fargeprøven i bunnen av "Structure" seksjonen og velg svart som din farge ved å skrive "000000" i "#" feltet. Still "Source" til "Center" og justere "Size" til fem piksler i "Elements" i dialogboksen. Klikk "OK" når du er ferdig. Teksten skal nå ut til å være nedsunket i bakgrunnen.

7 Velg "File> Save As" fra programmenyen for å lagre arbeidet ditt. Skriv inn et nytt navn og lagringssted for arbeidet og klikk "Lagre".

Hint

  • Du kan gi en gravert utseende til tekst, slik at det synes å være nedsunket i et bakgrunnsbilde som en stein eller sky, ved å returnere til "Layers" palett og senke opacity av tekstlaget. Velg tekstlaget fra paletten og skriv inn et tall under 100 i "Opacity" feltet i øvre høyre hjørne av paletten. Du kan også justere innstillingene for synlighet og intensitet av den synkende effekt ved å bruke forskjellige tall i felt enn de som er gitt i trinnene. Eksperimenter med forskjellige størrelser og uklarheter for å få det utseendet som passer best til din samlede sammensetning.