Hvordan lage to skjermer arbeid med et ATI skjermkort

Koble to skjermer til en enkelt datamaskin er enkel. Nesten hver skjermkort bygget siden 2005 har to skjermutganger, inkludert nesten alle ATI-modeller. Det eneste problemet som kan komme opp er ordningen og type porter som brukes. De fleste kortene bygget i dag har dual DVI (Digital Video Interface) porter på dem. Noen kort har også HDMI (High-Definition Multimedia Interface) og Displayport også. Selv low-end kortene vanligvis har en DVI-port og en VGA (Video Graphics Array) port, men dette arrangementet er stadig sjeldnere. Det virkelige problemet her er å finne ut hva din ordning av skjermer krever å koble til skjermkortet.

Bruksanvisning

Sett opp skjermer

1 Velg et sted å plassere skjermene. Dette bør være innenfor lengden på video kablene fra maskinen.

2 Sett opp skjermer ved siden av hverandre. Hvilken går der spiller ingen rolle; dette kan kompenseres for i datamaskinens operativsystem.

3 Plugg strømkablene til hver skjerm, og den andre enden av hver til en strømskinne eller stikkontakt.

4 Fest videokabler til skjermer. Pass på at du har riktig kabel for tilkobling som skjermen krever.

Sett opp datamaskinen

5 Koble videokablene til datamaskinen. Avhengig av skjermen, kan dette kreve en adapter, enten DVI-til-VGA eller muligens DVI-til-HDMI.

6 Slå på datamaskinen. Mens den starter, på en PC, kan du se det samme bildet på begge skjermene eller et bilde på en skjerm, mens den andre fortsatt er blank. Begge er normal.

7 Endre skjerminnstillingene for å utvide skrivebordet til begge skjermene, når datamaskinen er ferdig med oppstarten. På Windows Vista (eller nyere) eller Mac OS X, bør dette skje automatisk.

8 Juster for den fysiske utformingen av skjermen. I dialogboksen skjermkonfigurasjon, drar de visuelle representasjoner av skjermen til sine respektive posisjoner. Den venstre skjermen skal vise den venstre halvdelen av skrivebordet, og høyre skjerm, den høyre halvdelen.

9 Om nødvendig, juster skjermoppløsningen på hver skjerm til sin opprinnelige oppløsning.

Hint

  • Apple-maskiner som inneholder ATI skjermkort vanligvis ikke har DVI-porter, bare en miniatyr versjon av Displayport. Adaptere finnes for å konvertere denne porten til DVI eller HDMI. Disse adapterne kan også gjøres for å fungere på Windows-baserte maskiner som har Displayport-utganger, men en ekstra adapter for å konvertere fra Displayport til Mini Displayport kan være nødvendig.
  • Noen nyere ATI skjermkort har to DVI-porter, en HDMI-port og en Displayport utgang. Disse skjermene kan brukes med opptil fire skjermer, ved hjelp av adaptere som trengs for de standarder som hver skjerm kan støtte.
  • Når det gjelder HDMI, en skjerm, inkludert HD-TV, som støtter at skjermens standard kan brukes som en monitor på noen skjermkort som støtter minst DVI.
  • Sørg for å holde nok slakk i videokablene slik at eventuelle bevegelser av maskinen ikke trekker skjermer ned.
  • Mens det er ikke et krav, er det sterkt anbefalt at datautstyret --- inkludert skjermer --- kobles til et overspenningsvern.