Hvordan lager jeg en oppstartbar SUSE Rescue partisjon?

October 8 by admin

Hvordan lager jeg en oppstartbar SUSE Rescue partisjon?


I de senere årene har Linux rømt noen av de "geek" stigma som har plaget det for det meste av sin eksistens. Selv om du ikke er interessert i å gjøre en komplett bytte til Linux, bør du vite at hvilken som helst Mac eller Windows-bruker kan dra nytte av å installere en gratis Linux-distribusjon som et operativsystem (OS) oppstartbar redning. Installer opensuse - en populær bruker støttes, Novell-sponset Linux-distribusjon - og bruke denne lette OS som en oppstartbar redning alternativet bør standard OS bli ustabil, skadet eller på annen måte utilgjengelig.

Bruksanvisning

1 Last ned opensuse fra den offisielle nettsiden (link i Resources) via direkte link eller BitTorrent, som opensuse anbefaler for tregere tilkoblinger.

2 Brenn ISO image på en tom DVD med Diskverktøy (Mac-brukere) eller din favoritt plate skrive programvare (Windows-brukere).

3 Kontroller at systemet oppfyller minimumskravene for å kjøre opensuse. Som i 2010, opensuse krever en 500 MHz Pentium III, 4,4 GHz Pentium 2 eller høyere hastighet prosessor, minst 512 MB RAM, minst 3 GB ledig diskplass, og en skjermoppløsning på minst 800 x 600 piksler.

4 Start datamaskinen på nytt med den nylig brent opensuse DVD fortsatt i stasjonen. Datamaskinen vil starte fra DVD og starte SUSE installasjonsprosessen i stedet for lasting av standard operativsystem.

5 Velg "Installation" fra den første menyen, velg deretter ditt morsmål og foretrukne tastaturoppsett og godta lisensavtalen for å fortsette.

6 Velg "Ny installasjon" og "Bruk automatisk konfigurasjon" på skjermen som vises, og klikk deretter på "Next" for å fortsette.

7 Velg din tidssone og sette systemklokken, og klikk deretter på "Next" for å fortsette.

8 Velg enten GNOME eller KDE på skrivebordet Utvalg skjermen. Begge disse brukervennlige Linux grafisk skrivebordsmiljøer kjøre like godt med opensuse. Klikk "Next" for å fortsette.

9 Velg "Create Partition Setup ..." i stedet for å akseptere den foreslåtte partisjonering for å sikre at opensuse ikke overskriver den gjeldende standard operativsystem. Velg den åpne plassen på harddisken som destinasjon for opensuse installasjonen, klikk deretter på "Next" for å fortsette. Hvis du ikke har åpen plass på harddisken, dobbeltklikker du på navnet på partisjonen du bestemt i trinn 3 for å ha minst 3 GB gratis. Trekk fra 3 GB fra den totale størrelsen på partisjonen, skriv inn den nye størrelsen, og klikk "OK." Velg 3 GB åpen plass du opprettet som destinasjon for opensuse, og klikk deretter på "Next" for å fortsette.

10 Opprett et brukernavn og passord på de neste to skjermer, klikk på "Install" for å godta installasjonsinnstillingene. Etter ca 15 til 30 minutter, vil installasjonen fullføre og opensuse innloggingsskjermen vises.

11 Logg inn med brukernavnet og passordet du opprettet, og deretter starte på nytt. Legg merke til at BIOS menyen nå inneholder to operativsystemer: standard OS og opensuse. Hvis du lar datamaskinen starte av seg selv, vil OS valgskjermen forsvinner etter noen sekunder og laste standard OS. Hvis du opplever en stor systemkrasj, blå skjerm feil eller andre feil som hindrer deg fra å være i stand til å starte standard OS, starte datamaskinen på nytt og velge opensuse fra OS valgmenyen. Når opensuse laster, vil du kunne lese filene på partisjonen som inneholder din standard OS, tilbake alt opp, setter du inn installasjonsplaten som standard OS og starte datamaskinen på nytt for å installere uten å måtte bekymre deg for å miste viktige filer.

Hint

  • Alltid sikkerhetskopiere viktige data før du endrer harddiskens partisjonering ordningen.

Related Articles