Hvordan lager jeg et domenenavn for et nettsted?

Hvordan lager jeg et domenenavn for et nettsted?


Velge et domenenavn er en langsiktig satsing for enhver bedrift, organisasjon, gruppe eller enkeltperson. Fremfor alt er det viktig at du velger riktig domene og stokk med det, som å endre det betyr at du er tilbake til utgangspunktet når det gjelder å fremme ditt nettsted. Et godt domenenavn bør være enkle, unike og en indikasjon på hvem du er og hva du gjør.

Bruksanvisning

1 Gjør ditt domene navn det samme som nettstedet ditt navn. Ideelt sett er dette også navnet på din bedrift, gruppe eller organisasjon. Dette hjelper folk forbinder nettstedet ditt med større helhet den representerer. Navnet bør også være beskrivende. Det bør gi folk noen indikasjon på hva du har å tilby før de selv se området. Hvis dette ikke er mulig i det minste gjøre navnet indikerer stilen av nettstedet. Du bør vite før du avgjøre om et domenenavn hvis nettstedets utseende kommer til å være leken eller streng, uformell eller profesjonelle. Tenk på utseendet av området og velge navnet deretter.

2 Gjør det enkelt og lett å huske. Noen ganger betyr dette å holde navnet kort. Men hvis du har til å forkorte navnet på din side å gjøre det, kan du ende opp med det som ser ut som en tilfeldig sekvenser av bokstaver. For eksempel, selv om "SuperCheapUsedCars.com" er lengre enn "scuc.com" den skiller seg ut i ens minne fordi ordene i tittelen er i slekt. Den inneholder også vanlige ordene som brukerne ikke er sannsynlig å feilstave.

3 Forutse hva som allerede er tatt. Hvis du selger brukte biler, er sjansen "UsedCars.com" er allerede tatt. Spar deg selv tid og krefter ved å vurdere hva som gjør nettstedet ditt unikt og gjør dette til en del av navnet. Dette er spesielt nyttig når du bygger et nettsted som bruker ditt eget navn. Du kan satse på at "SteveSmith.com" er tatt, men "SteveSmithRealty.com" har en mye bedre sjanse for å bli tilgjengelig. Med mindre det er en integrert del av virksomheten din modell, unngå å bruke variasjoner på eksisterende nettside navn, da dette kan føre til mye forvirring.

4 Gi deg selv nok av alternativer. Lag en liste over alle navnene du kan tenke på som er både beskrivende, enkel, minneverdig og vil trolig være tilgjengelig. Gjør dette før du begynner å bygge ditt nettsted. Hvis du allerede har begynt å bygge din side, la tittelen av området til du har avgjort på og kjøpt domenet. Dette kan spare deg fra å måtte gjøre om området til å romme en navneendring.

5 Pass på at navnet du ønsker ikke allerede er tatt. Det finnes en rekke online-tjenester som kan fortelle deg om et domene er ledig. For å finne en, rett og slett gå til en hederlig søkemotor og skriv "domain tilgjengelighet" eller noe om dette i søkefeltet. Dette vil generere en liste over alternativer å velge mellom, velge en, skriv inn ønsket domenenavn i sin søkefeltet, og det vil fortelle deg om ikke navnet er tilgjengelig. Hvis det er, vil området gi deg instruksjoner om hvordan du kan kjøpe domenet. Du må kjøpe domenet før du bruker det for området.