Hvordan laste ned en DAT-fil

Laste ned en DAT-fil fra Internett kan gjøres på akkurat samme måte som du laster ned en fil kan gjøres fra Internett. DAT-filer er laget av et bredt utvalg av programmer og bare inneholder data for en eller annen form som er relevante for det aktuelle program som skapte den. Derfor er det viktig å ha programvare som er kompatibel med DAT-filen du ønsker å laste ned, slik at du vil være i stand til å lese det når du laster den ned.

Bruksanvisning

1 Naviger til nettsiden der DAT-filen du ønsker å laste ned er tilgjengelig.

2 Høyreklikk koblingen DAT fil.

3 Velg "Lagre som", så enten la navnet som vises eller velge et navn på filen. Sørg for å beholde DAT forlengelse på filen hvis du gi den nytt navn. Klikk på "OK". Filen vil begynne å laste ned for deg. Når den er ferdig nedlastet, navigere til stedet hvor den ble lastet ned (dette er vanligvis nedlastingsmappen), høyreklikk på den og velg "Åpne med." Deretter velger du programmet som denne DAT fil arbeider med.

Hint

  • Det kan være mulig å unngå disse trinnene helt ved å klikke på linken i filen. I noen tilfeller vil filen lastes ned automatisk uten ytterligere innblanding fra deg.
  • Hvis du planlegger å laste ned en DAT-fil og er ikke sikker på hvilket program det fungerer med, kan det være mulig å lese filen med Notepad. Siden mange DAT-filer er laget ved hjelp klartekst, kan filen være lesbar. Selv om det er en binærfil (det er ikke tekst og ser ut som vrøvl), kan det være mulig å finne noen klartekst i den binære som vil gi deg en anelse om hvilket program opprettet filen og vil derfor være i stand til å lese den.
  • Merk at instruksjonene ovenfor gjelder for Windows Internet Explorer. Mozilla Firefox, Google Chrome og andre nettlesere kan variere noe i sine metoder for nedlasting fra over, selv om prosessen bør være ganske lik.
  • Mens DAT-filer er vanligvis ikke mål for virus, er det likevel viktig å skanne filen etter nedlasting den med din favoritt antivirusprogramvare bare i tilfelle. Spesielt hvis filen er binær snarere enn ren tekst, kan det inneholde ondsinnet kode som kan skade datamaskinen. Gjør dette før du gjør noe annet med DAT-filen du laster ned.