Hvordan laste opp en zip-fil til en server

Hvordan laste opp en zip-fil til en server


Du kan tenke på en komprimert - eller "zip" - filen som et vakuum pakke: det har en stor mengde innhold i en liten plass, innhold som utvider når filen åpnes. Expectedly, zip-filer er en populær måte for online lagring. Hvis du har din egen nettside og ønsker å lagre en rekke filer på serveren i dette formatet for å spare plass, vil du være glad for å vite at prosessen er identisk med å laste opp andre filer på serveren din.

Bruksanvisning

1 Få tilgang til filbehandling. Logg inn på serveren din konto og gå til din "CPanel." Klikk enten på "public_html" eller "www" -mappen - avhengig av hva man ser i kontoen din. Hvis du ikke får tilgang til serveren din direkte, kan du gjøre det ved å laste ned og installere en FTP-klient (se Ressurser).

2 Velg "Last opp" alternativet. Bla gjennom harddisken for ønsket zip-fil. Kryss av boksen som bekrefter at du er enig i din hosting leverandørens vilkår og betingelser. Klikk på "Last opp" -knappen.

3 Vent en liten stund. Naviger til katalogen hvor du lastet opp filen når du filbehandlingen informerer deg om at opplastingen har vært vellykket. Hvis du er i stand til å laste ned og åpne zip-filen, har opplastings lyktes.

4 Opprett en ny zip-fil hvis du ikke klarer å laste ned eller åpne zip-filen du lastet opp. Hvis forsøket var mislykket, det betyr vanligvis at det var et problem med zip-mappen til å begynne med. For å opprette en ny zip-arkiv, plasserer ønske filene i en ny mappe, høyreklikk på mappen. (Mac-brukere: Hold nede "Ctrl" når du klikker musen eller pekeplate). Rull musen ned til "Send til" og velg "komprimert mappe." Hvis du bruker en Mac, velger du "Lag arkiv av [Ditt mappenavn]."

5 Gjenta trinn 1 til 3. Hvis opplastingen fortsatt mislykkes, må du kanskje kontakte din hosting leverandør, så det er mulig du kan ha overskredet lagringsgrensen eller stå overfor en annen konto begrensning.