Hvordan legge til en administrasjon

Hvordan legge til en administrasjon


Legge til en CNAME-post til domenets DNS-innstillinger lar deg lage nye varianter av ditt nettsted adresse i form av underdomener. For eksempel legge "blog" som en CNAME for domenet "mywebsite.com" skaper underdomenet "blog.mywebsite.com". Når en bruker går til den nye underdomene, vil hun gå direkte til destinasjonen du har angitt i CNAME-posten. For å opprette en CNAME-post, må du ha administratortilgang til din domene hosting konto.

Bruksanvisning

1 Logg inn på din konto på nettsiden til selskapet der du kjøpte domenenavnet. Hvis du har en web hosting konto med et annet selskap, og du overførte DNS-administrasjon til det nye selskapets navnetjenere, kan du logge inn i web hosting nettsted i stedet. Hvis du ikke er sikker på hvilket firma som styrer DNS-innstillingene, først prøve web hosting selskapet og deretter domenet registrar.

2 Finn nettstedets DNS-administrasjon. Avhengig av hvilket selskap du bruker, vil plasseringen av denne siden på nettstedet variere. Du kan ofte finne det ved å velge "DNS Management", "DNS-innstillinger", "DNS Hosts", "Zone Editor" eller noe lignende. På noen områder, må du først velge "Domener" og velg deretter navnet på ditt domene.

3 Finn den delen av siden DNS-innstillinger som lar deg legge til en ny rekord. I noen tilfeller kan det være nødvendig å klikke "Add Record", "Edit" eller noe lignende. Nettstedet vil be deg for opptil fire stykker av informasjon: ". TTL" en oppføringstype, et vertsnavn eller alias, en verdi eller destinasjon, og en tidsforsinkelse eller

4 Sette rekord typen til «administrasjon" og deretter inn det nye domenet prefikset i vertsnavnet eller alias felt. For eksempel, hvis du lager "pictures.mywebsite.com" underdomene, skriv "bilder" i dette feltet. Ikke legg til en periode på slutten av din oppføring - du DNS redaktør vil gjøre dette automatisk.

5 Sett verdien eller målfeltet til stedet eller adressen til den nye underdomenet skal peke. For eksempel, hvis du oppretter et underdomene kalt "pictures.mywebsite.com" som skal peke til en bildemappe på webserveren, kan du skrive inn "mywebsite.com/data/images" som verdien eller destinasjon. Du kan også peke underdomener til andre nettsteder. For eksempel, hvis du har Tumblr blogg, og ønsker leserne å kunne få tilgang til den fra ditt eget nettsted, kan du opprette underdomenet "blog.mywebsite.com". I dette tilfellet ville du skriver «domains.tumblr.com." (Inkludert den siste perioden inne i anførselstegn) som verdien eller destinasjon.

6 La TTL innstilling på standardverdien og deretter lagre den nye oppføringen. CNAME-posten skal bli aktive innen fire timer, selv om det noen ganger kan ta opptil åtte timer for den nye informasjonen overføres til alle de andre DNS-servere på Internett.

Hint

  • Når du skriver inn et annet domene navn som verdien eller destinasjon i en CNAME-post, er det best å legge en periode på slutten av domenenavnet for å skape en fullt kvalifisert, entydig domenenavn. For eksempel, når du legger til en periode på slutten av "domains.tumblr.com.", Du forteller DNS-serveren at oppføringen ender i et domenenavn, og er ikke bare en mappe eller underdomene av ditt eget domene. Mens den ekstra perioden er ikke absolutt nødvendig, kan det hjelpe DNS rute forespørsler mer effektivt og reduserer muligheten for at din underdomenet blir rutet til feil host.