Hvordan legge til en Drop Shadow i InDesign

Ønsker du å legge til mer stil til dokumentets tekst eller bilder? Skygger er en enkel og effektiv måte å gjøre det, og jeg skal vise deg hvordan du gjør dette i løpet av sekunder ved hjelp av Adobe InDesign.

Bruksanvisning

Hvordan legge til en Drop Shadow i InDesign

1 Åpne InDesign og enten opprette eller åpne en fil. Skygger kan brukes til noe - tekst, bilder, figurer - så det spiller ingen rolle hva dokumentet inneholder, så lenge det ikke er tom.

2 Fra menyen på venstre side av skjermen, velger du den svarte pilen, eller Selection Tool. Dette bør være at menyen er første alternativet.

3 Ta Selection Tool og klikk på objektet du ønsker å legge en skygge til. Gjør dette med et enkelt museklikk, som et dobbeltklikk til tider kan ha en annen effekt. Når man har riktig valgt gjenstanden, vil den være omgitt av hvite bokser.

4 Når objektet er valgt, må du komme til "Effects" -menyen. Dette kan gjøres på to måter. Den raskeste måten er å høyreklikke på det valgte objektet. Dette vil få opp en liste over alternativer. "Effects" skal være den sjette valg fra bunnen. Uten å høyreklikke på musen, "Effects" finner du under "objekt" i menyen øverst på skjermen. På denne listen, "Effects" vil være i midten.

5 Uansett hvilken rute du velger, er neste skritt det samme. Dra musepekeren over den svarte pilen ved siden av "Effekter". Dette vil få opp en ny meny. Klikk på "Drop Shadow", som skal være det andre alternativet på listen.

6 En grå boks med tittelen "Effects" skal vises på skjermen. I denne boksen, må du kontrollere at "Drop Shadow" er valgt i listen over effekter på venstre side. Hvis dette alternativet er valgt, objektet du legger at effekten skal bli gitt standard skygge. Alternativene på høyre side av den grå boksen er for å justere hvordan skygge er brukt. Sjekk alternativet "Preview" i nedre venstre hjørne av den grå boksen, og dette vil vise deg resultatene av eventuelle justeringer du gjør i sanntid. Når du er fornøyd med skygge, klikk på "OK", og det vil bli brukt til objektet.

Hint

  • Å gjøre justeringer til skygge kan la deg mer fornøyd med resultatet.
  • Den enkleste måten å tilpasse skygge er gjennom prøving og feiling, ved hjelp av forhåndsvisningen som en guide før du klikker på "OK".
  • Bruk skygger for ytterligere å skille tekst og objekter fra bakgrunn, men pass på å ikke overdrive denne effekten.
  • Bruk av for mange skygger reduserer deres betydning og kan også forringes den generelle utseendet på et dokument.