Hvordan legge til en mus til en bærbar PC

Hvordan legge til en mus til en bærbar PC


Så praktisk som en bærbar PC er, kan ved hjelp av den lille touchpad eller "viskelær tip" musen på de fleste bærbare datamaskiner være tungvint. Hvis du bruker den bærbare datamaskinen i flere timer av gangen, kan ved hjelp av den innebygde muse erstatning være slitsomt og gjøre bruk av datamaskinen vanskeligere enn den trenger å være. For å nyte komfort og brukervennlighet av en mus i full størrelse med den bærbare datamaskinen, legge til en standard, ekstern mus til datamaskinen.

Bruksanvisning

USB-mus

1 Sett musekabelen inn i et tomt USB-port sporet på den bærbare datamaskinen.

2 Vent til Windows for å gjenkjenne USB-mus og installere de riktige driverne for å aktivere den. Windows skal automatisk konfigurere musen og varsle deg om at den nye maskinvaren er klar til bruk på den bærbare. Se etter meldingen i nedre høyre hjørne av skjermen (i nærheten av klokkeslett og dato på oppgavelinjen).

3 Test musen ved å klikke på forskjellige ikoner og koblinger på datamaskinen. Test høyre og venstre klikkeknapper samt rullehjul om musen er utstyrt med en.

4 Installer programvaren på installerings-CDen som fulgte med USB-mus hvis det er aktuelt. Programvaren er ikke nødvendig å bruke musen i Windows; men gjør nytten program du tilpasse innstillingene for musen og lage spesielle knappe oppgaver og snarveier.

PS / 2-mus

5 Strøm-off den bærbare datamaskinen før du installerer en PS / 2-mus. Windows kan ikke oppdage PS / 2 mus på fly slik det kan med USB-modeller. Plugg i mus før oppstart den bærbare datamaskinen. Hvis din bærbare ikke har en PS / 2-port, koble musen til en PS / 2 til USB-adapter. Deretter setter adapteren inn i en ledig USB-port.

6 Slå på den bærbare datamaskinen og logger deg på Windows.

7 Vent til Windows for å oppdage den nye PS / 2-mus og konfigurere den for bruk. Den "Veiviser for ny maskinvare" skal konfigurere musen automatisk; men i noen tilfeller kan systemet be deg om å sette inn installasjons CD. Hvis du blir bedt om installasjonsplaten, sett den inn i CD / DVD-stasjonen, lukk skuffen, og trykk "Enter" -tasten.

8 Test musen etter at Windows fullfører installasjonen av musen driverprogramvare.

9 Installere verktøyene fra installerings-CDen for å lage egendefinerte innstillinger for knappene på musen eller aktivere andre spesielle funksjoner, hvis musen støtter disse alternativene.

Hint

  • I mange tilfeller, touchpad eller musepekeren på den bærbare datamaskinen fortsetter å fungere etter å ha lagt en ekstern mus. Hvis du velger, kan du bytte mellom ekstern mus og den bærbare.
  • Du kan installere en trådløs eller trådløs mus på samme måte som du ville installere en standard USB-mus i de fleste tilfeller. Men i stedet for å plugge musen til USB-porten, kobler den trådløse mottakerenheten inn i et tomt USB-spor. Deretter installerer du batteriene og synkron musen til den trådløse mottakeren.
  • Unngå å bruke et trådløst eller optisk mus med den bærbare datamaskinen mens datamaskinen kjører på batteristrøm. Tillegg av en ekstern mus kan tømme batteriet på din bærbare raskere enn vanlig.