Hvordan legge til en ny mappe på Alle programmer i Windows Vista

Hvordan legge til en ny mappe på Alle programmer i Windows Vista


Windows Vista Start-menyen gir tilgang til datamaskinens filsystem på harddisken, Kontrollpanel, nettverksinnstillingene og programmene som er installert på datamaskinen. Programmene i "Alle programmer" -panelet vises i alfabetisk rekkefølge, med enkelte programmer på topp etterfulgt av mapper. Noen frittstående programmer kan kjøres, men er ikke installert, og ikke vises i "Alle programmer" -menyen. Snarveier til disse programmene kan legges til "Alle programmer" -menyen for enkel tilgang fra Start-menyen.

Bruksanvisning

1 Åpne mappen som inneholder programmet du vil legge til på Start-menyen. Høyreklikk programfilen, normalt en "exe" fil, og velg "Send til" fra kontekstmenyen. Velg "Desktop". En snarvei til programmet er kopiert til skrivebordet ditt.

2 Klikk på "Start" kule, høyreklikk "Alle programmer" og velg "Open". Dobbeltklikk på "Programmer".

3 Høyreklikk på en tom del av "programmer", klikk "Ny", velg "mappe" og opprette en mappe for snarveien. Gi den nye mappen, dobbeltklikker du det og drar programmet snarveien inn i mappen. Du kan også dra og slippe programmet snarvei på skrivebordet til "Programmer" -vinduet.

Hint

  • Programmer kan slettes fra Vista "Alle programmer" -panelet ved å høyreklikke på snarveien eller mappen i "programmer". Dette vil slette snarveien, men vil ikke slette programmet fra datamaskinen. For å avinstallere programmet du må bruke "Avinstaller eller endre et program" i Kontrollpanel, eller slette mappen som inneholder programmet hvis det ikke er oppført i alternativet Avinstaller.