Hvordan legge til en ny operativsystemet til datamaskinen

Installere en andre operativsystem (OS) på en datamaskin kalles "dual booting" i datamaskinen handel. Dobbelt starter gir en mulighet til å prøve ut en ny OS, som Windows 7 eller Linux, og likevel ha tilgang til en tillitsverdig favoritt som Windows XP eller Vista. Nøkkelen til å sette opp en dual-booting system er riktig partisjonering av harddisken din.

Bruksanvisning

Hvordan legge til et annet operativsystem til datamaskinen

1 Evaluer din harddiskplass. For eksempel, hvis du ønsker å dual boot XP og Win7, trenger du et minimum av 21NO ledig plass bare for OS installasjoner, ifølge Microsoft. Hvis harddisken er under 80GB, oppgradere til en større størrelse. Flytt alt fra den gamle harddisken til den nye stasjonen ved hjelp av et produkt som Acronis Easy migrere.

2 Lag en sikkerhetskopi ved hjelp av en ekstern harddisk eller et abonnement program som Carbonite. Dette back up vil være verdifull i fremtiden.

3 Partisjonere harddisken. Partisjonering skaper en annen virtuell harddisk ved å dele rommet i to eller flere separate beholdere. Bruk en kommersiell disk-partisjon program som Nortons Partition Magic, Acronis 'Partition Manager eller et gratis program som GParted. Vista har en egen partisjon verktøy: Klikk "Start," skriv "diskmgmt.msc" i Kjør-boksen og trykk "Enter". Følg instruksjonene nøye. Del på harddisken i en partisjon eller "volum" for din nåværende OS og filer, og et volum for den nye OS. Sett din eldste OS for å starte først i disk 0 volum. Disken en volum vil inneholde det nye operativsystemet.

4 Plasser den nye OS Sett opp platen i CD-skuffen og starte på nytt. Hvis Konfigurer platen ikke starter automatisk, for å starte på nytt og trykk på F2 for å åpne BIOS. Tab for å starte opp eller Boot Order og sette CD-stasjonen til å starte først. Trykk "F10" for å lagre endringene og starte på nytt. Når datamaskinen starter på nytt, vil det finne OS Set Up-plate i CD-spilleren. Oppsett programmet vil fortelle deg det er en gjeldende Windows OS på en partisjon, men det er en annen partisjon tilgjengelig. Velg dette andre stedet for å installere nytt OS. Følg instruksjonene på on-screen svært nøye.

5 Reboot. Velg hvilke OS for å starte opp nå, og trykk "Enter". Hvis du ikke gjør et valg, vil datamaskinen starte gamle OS som standard.

6 Gi noen nødvendig driverstøtte for det nye operativsystemet. Din nye OS kan trenge sine egne drivere for enheter på datamaskinen, for eksempel en video eller Ethernet-kort. Last ned drivere som er spesifikke for den nye OS fra datamaskinen eller enheten produsentenes hjemmesider.

Hint

  • "Manglende drivere" feil er vanlig etter å sette opp en dual boot system. Et gratis verktøy som Everest Home Edition vil bidra til å identifisere alle enhetene på datamaskinen og henvise deg til driver steder på nettet.
  • Ikke forsøk å partisjonere harddisken din før du har gjort en sikkerhetskopi av din nåværende personlige filer. Kontroller at du har den opprinnelige OS Sett opp platene som er tilgjengelige i tilfelle re-installasjon er nødvendig for å gjenopprette maskinen.