Hvordan legge til en video til Facebook

Hvordan legge til en video til Facebook


Legge video til Facebook er enkelt og raskt. Du kan legge til en video du har laget, eller noe du har funnet på internett. Lær hvordan du kan bruke denne funksjonen til å friske opp din Facebook-side, dele nyheter og informasjon, eller bare få vennene dine til å le.

Bruksanvisning

1 Logg inn på din Facebook-konto. Klikk på fanen Profil øverst på siden.

2 Hvis du ønsker å spille inn en video for å legge ved å klikke på VIDEO-ikonet øverst på siden (under WALL, info, bilder etc.) og klikk deretter på RECORD. Hvis du har et webkamera, kan du spille inn en video og det vil gå direkte til din Facebook-side.

3 Hvis du vil legge til en video du har tatt opp og lagret på datamaskinen, klikker du på VIDEO-ikonet øverst på siden og klikk på Last opp. Du vil bla gjennom harddisken og velger videoen å laste opp. (Merk: opplastingen kan ta en stund Bare vær tålmodig og ikke klikk unna, eller du må starte på nytt..)

4 Du kan også legge til en video til profilen din som du ser på andres Facebook-side. Bare klikk på videoen, og under ser du kommentere og dele. Klikk på Del. Du kan enten legge ut videoen på profilen din eller sende den til venner i adresseboken.

5 Du kan også legge til videoer direkte fra YouTube. Bare gå til YouTube-nettstedet og finne videoen du vil legge til din profil. Under videoen, vil du se ikoner for alternativer for deling som Digg, StumbleUpon, og Facebook. Klikk på Facebook-ikonet, og du vil ha muligheten til å legge ut videoen på profilen din, eller sende til venner på din Facebook-adresseboken.

6 Alternativet deling ovenfor gjelder også for de fleste andre nettsteder som vert videoene som Google Video, Yahoo Video, AOL Video, Meta Café, Flickr, etc. Hvis du finner en video på internett, er sjansen stor for at du kan laste det opp til Facebook gjennom en deling funksjon.

Hint

  • Hvis du laster opp din egen video til Facebook, være tålmodig. Opplastingen kan ta en stund.
  • Husk at alle på vennelisten din vil se en oppdatering når du har lagt til en video til profilen din - så hvis videoen kan være krenkende, sårende eller på annen måte upassende, tenke to ganger før du legger det!