Hvordan legge til Filter til Photoshop

Hvis du gjør mye grafikk arbeid, kan du godt bruke Photoshop for å hjelpe deg å få jobben gjort. Photoshop er en av de mest populære grafikkprogram på markedet. En av de mest nyttige deler av programmet er det store utvalg av filtre. Adobe kommer med et solid sett med grunnleggende filtre som lar deg legge til uskarphet effekter, kunstneriske malingsstrøk og lyseffekter til bildene dine. Og skulle du komme over en annen filter eller plug-in som du ønsker lagt til filtrene tilgjengelige med Photoshop, er det en lettelse å vite at dette er vanligvis en ganske grei prosess.

Bruksanvisning

1 Gå området som har filter eller plug-in du ønsker å bruke og kjøpe den (med mindre det er en freebie). Last ned filen til datamaskinen din harddisk.

2 Klikk for å aktivere plug-in installasjonsprogram, hvis den har en. De fleste plug-ins kommer med dette, som gjør noen (men ikke alle) filtre. Installasjonsprogrammet vil søke etter alle eksemplarer av Adobe Photoshop på systemet. Hvis du bare har én, vil den velge den som har installasjonsstedet. På den annen side, hvis du har mer enn én versjon på systemet, vil installasjonsprogrammet dukker opp en dialogboks som spør deg om du ønsker å installere filter eller plug-in. Ditt valg avhenger av flere faktorer, som for eksempel hyppigheten av bruk og kompatibilitetsproblemer. Hvis filteret eller plug-in ikke har et installasjonsprogram, gå videre til trinn tre.

3 Klikk på den nedlastede filen og (hvis komprimert) pakke den til Adobe Photoshop plug-in mappe. Hvis det ikke er komprimert, høyreklikk på filen og velg "Cut". Nå klikker du på "Min datamaskin" og bla i Adobe Photoshop plug-in mappe. Høyreklikk i mappen og klikk "Lim inn."

4 Åpne Adobe Photoshop. Velg "File" og klikk "Åpne". Åpne noen bilde som du ønsker å bruke din nye filteret. Klikk på "Filter" i menyen og bla ned gjennom filtrene til å finne din. Hvis du ikke ser det oppført, sørg for at det er installert eller hentet til riktig mappe. Hvis det er nødvendig, installerer du den til riktig posisjon. Hvis det er det, kan du klikke på den for å bruke den for bildet.