Hvordan legge til Linux til Windows Boot Manager

Hvordan legge til Linux til Windows Boot Manager


Dobbelt starter gjør at en datamaskin til å starte opp flere operativsystemer basert på brukerens valg ved oppstart. En datamaskin med både Windows og Linux installert vanligvis bruker Linux GRUB bootloader for å vise alle tilgjengelige systemer når maskinen starter. Hvis du vil bruke Windows master boot record (MBR) i stedet, bruke EasyBCD, et gratis program for å konfigurere MBR manuelt.

Bruksanvisning

Legge Linux til Windows MBR

1 Konfigurer Windows-partisjoner, og installere Linux hvis du ikke allerede har. Åpne "Start-meny", og velg "Control Panel". Klikk på "System Maintenance", "Administrative Tools" og "Computer Management", klikk deretter på pilen ved siden av "Storage" for å utvide lagringsmenyen. Klikk "Disk Management" for å vise en liste over tilgjengelige partisjoner i vinduet til høyre. Høyreklikk på hovedpartisjonen, vanligvis kalt "OS (C :)," og velg "Krymp volum." Windows vil beregne den foreslåtte mye plass til å re-partisjon. Trykk på "Shrink" -knappen for å fullføre prosessen.

Sett Linux installasjons CD inn i datamaskinen, og start datamaskinen på nytt, starte fra CD-ROM. Følg alle instruksjonene for å installere Linux på den nylig frigjorte plassen på harddisken.

2 Boot maskinen i Linux ved hjelp av GRUB bootloader ved oppstart. Naviger til "Programmer", "Tilbehør" og "Terminal". Skriv "sudo gedit /boot/grub/menu.lst" ved ledeteksten, og trykk "Enter". Åpne et tomt dokument i en teksteditor, og kopiere innholdet i filen i terminalvinduet mellom "## ## Default Valg ##" og "### END DEBIAN AUTOMATISK kjerner LISTE" inn i den. Lagre filen på et sted tilgjengelig fra Windows.

3 Start datamaskinen på nytt, velger å starte opp i Windows. Last ned EasyBCD. Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å installere og kjøre programmet.

4 Klikk på "Manage Bootloader" -knappen i menyen på venstre side. Velg "Installer Vista Bootloader" -knappen før du klikker på "Skriv MBR" -knappen. Dette erstatter GRUB med standard Windows MBR, men dette fjerner Linux fra oppstartsalternativer ved oppstart.

5 Legg Linux til Windows MBR ved å klikke på "Legg til / fjern Entries" -knappen i menyen til venstre og velge "NeoGrub" kategorien i "Legg til en oppføring" vinduet nederst til høyre side av skjermen. Klikk på "Install NeoGrub" -knappen. Når installasjonen er fullført, velg "Konfigurer" for å redigere boot record alternativer. Velg å åpne filen med ønsket tekst editor.

6 Åpne filen du lagret i trinn 2 som inneholder informasjon om Linux partisjoner. Kopier innholdet i denne filen inn i filen åpnet av EasyBCD. Lagre endringene, og lukk filen.

7 Re-start datamaskinen på nytt. To oppstartsalternativer vil bli presentert ved oppstart. Velg "NeoGrub Bootloader" for å starte opp Linux.