Hvordan legge til minne til en gateway datamaskin

Hvordan legge til minne til en gateway datamaskin


Oppgraderer datamaskinens minne kan bidra til å forbedre ytelsen og forlenge levetiden. Selv om type minne som brukes i din Gateway kan variere, hele prosessen med å oppgradere minnet er lik med de fleste Gateway datamaskiner.

Bruksanvisning

1 Kjør et minne analysator hvis du har tilgang til Internett. Noen online minne leverandører tilbyr programvare som vil fortelle deg hvilken type minne i datamaskinen din uten å åpne sak. Minne analysatorer kan oppdage den eksakte minnekonfigurasjonen på datamaskinen, og mange vil anbefale spesielle oppgraderingspakkene. Kjøre et minne analysator kan spare deg for en rekke tiltak for å etablere den type og mengde minne i systemet.

2 Koble datamaskinen og, hvis du bruker en bærbar PC, ta ut batteriet. Sett på en anti-statisk armbånd og bakken stroppen som anbefalt av produsenten. PC-komponenter kan være svært følsomme for statisk elektrisitet. Iført denne håndleddstropp kan bidra til å forhindre katastrofale statisk skade på noen av komponentene i maskinen.

3 Åpne datamaskinen din sak. Prosedyren vil variere, avhengig av hvilken type datamaskin du oppgraderer. De fleste Gateway bærbare datamaskiner har en eller flere små skruer som holder et deksel over minnemodulområdet. Noen Gateway stasjonære har en rekke skruer på baksiden. Du må fjerne alle disse skruene før du åpner saken. Andre Gateway modeller har låsene som holder saken avsluttet. På disse modellene, vil du ikke trenger å fjerne skruene for å åpne sak.

4 Finn minnesporene på din datamaskin. Hvis datamaskinen er en bærbar PC, bør minnet være den eneste flytt komponent synlig når du har fjernet minnedekselet. I stasjonære, kan minnemodul bankene være to, tre eller fire lange stikkontakter med en eller flere plater som installeres. Minnemodul banker i en stasjonær er lett å identifisere fordi de er de lengste ikke-utvidelse slot moduler på hovedkortet. Minne utvidelsesspor har en metall eller plast fangst i hver ende.

5 Skriv ned informasjonen på klistremerkene limes til minnemodulene. Innebygd i disse kodene er informasjon om type og hastigheten på datamaskinens minne. Hvis du tidligere drev et minne analysator og kjøpte minne, hoppe over dette trinnet.

6 Kjøp minneutvidelsesmoduler som er kompatible med systemet. Ulike systemer krever ulike typer minne. Kjøp den samme minnet som allerede er installert. Hvis du tidligere drev et minne analysator og kjøpte minne, hoppe over dette trinnet.

7 Fjern den eksisterende minnemoduler ved å slippe plast fangster på hver ende av modulen. Du trykker vanligvis ned på plast fangster både frigjøre den mekaniske låsen på minne og løft minnet ut av kontakten. Med metall fangst, må du slippe fangsten, gjerne med en vanlig skrutrekker, og løft ut hver side av minnemodulen.

8 Sett de nye modulene inn i kontaktene, og trykk ned for å låse dem på plass.

9 Sett sammen datamaskinen og slå på strømmen. Hukommelsen din bør oppgraderes.