Hvordan legge til streaming lyd til nettsider

Hvordan legge til streaming lyd til nettsider


Forbedringer av Internet tilkoblingshastigheter har ført til den utbredte bruken av streaming audio og video. Men selv med høyere tilkoblingshastigheter der fortsatt ikke er nok båndbredde bare å laste inn en lydfil på webhotellet og link direkte til den. Størrelsen på filen ville gjøre avspillingen ødelagt og treg. Løsningen er å komprimere lydfil ved hjelp av ett av flere populære lyd streaming teknologier som koder filen for overføring og deretter dekode filen på maskinen din for avspilling.

Bruksanvisning

1 Lag din lydfil. Enten du bruker en forhåndsinnspilt fil eller oppretter filen fra scratch, må filen lagres i WAV-format, en vanlig Windows-baserte lydfil format. Disse filene er komprimert slik at de er vanligvis svært store filer.

2 Velg type streaming server du ønsker å bruke. De tre mest populære alternativene er Microsoft Media, Real Media og QuickTime. Disse serverne vil kommunisere med mediespilleren på din nettside for å gi en myk og jevn avspilling.

3 Kode mediefilen med riktig codec for medieserveren du har valgt. For Microsoft Media, bruke Windows Media Encoder. For Real Media, bruker Real Producer Basic program. Begge disse programmene er gratis og tilgjengelig for nedlasting. For QuickTime må du kjøpe et program som for eksempel QuickTime 7 Pro.

4 Last den kodede mediefilen til streaming serveren du har valgt å bruke filbehandling grensesnittet levert av serveren.

5 Lag en omadressereren fil. Denne filen forteller datamaskinen påberope mediespiller og begynne å spille av mediefiler. Bruk en tekst editor for å lage denne filen og inkludere banen til lydfil. Lagre denne filen med et .wvx forlengelse og laste den opp til serveren din.

<ASX version = "3.0">

<Entry>

<Ref href = "mms: //domain.com/AudioFile.wma" />

</ Entry>

</ ASX>

6 Link til .wvx fil på websiden din. Når en bruker klikker på lenken, vil mediespilleren påberopes og lydfilen vil begynne streaming.