Hvordan legge til §§ til Blogspot

Legge til en ny seksjon i Blogspot oppsettet er ganske vanskelig for nonprogrammer. Blogger har ikke en klar mulighet til å tillate deg å raskt legge til nye deler, uansett hva malen du har satt. Du må redigere HTML-koden litt. Når du har opprettet den nye delen, kan du legge gadgets til det som med alle andre delen.

Bruksanvisning

1 Logg deg på Blogspot. Finn den bloggen du vil redigere, og klikk på "Design". Klikk på "Rediger HTML"

2 Klikk "Last ned hele malen", velg en mappe på datamaskinen, og klikk "Lagre" for å lage en sikkerhetskopi av din nåværende Blogspot tema.

3 Rull ned temaet kildekoden. Se etter delen nærmest der du vil at den nye delen skal vises i Blogspot layout, og deretter se etter den avsluttende koden for den delen. For eksempel, hvis du ønsker å legge til et avsnitt under overskriften, se etter en kode som ligner på:

<B: widget id = 'Header' title = blog tittel (Header) "type = 'Header' /> </ b: del> </ div>

4 Legg inn koden ved hjelp av dine ønskede klassen og id navn:

<! - Begynn ny seksjon ->
<B: del class = 'Newsec' id = 'Newsec' />
<! - End ny seksjon ->

5 Klikk "Preview" for å se om koden fungerer. Klikk "Lagre mal" for å beholde endringene.

6 Klikk "Page Elements" på menylinjen. Du skal nå se den nye delen med linken "Legg til gadget" i seg. Klikk på linken for å legge en widget til den nye delen.

Hint

  • Aldri redigere malen uten å gjøre en sikkerhetskopi først.
  • Ikke redigere malen med mindre du er kjent med HTML og CSS. Feil redigering kan gjøre bloggen din leses av en nettleser.
  • Fra og med oktober 2011 er Blogger tester et nytt brukergrensesnitt. Hvis du bruker det nye grensesnittet, kan du redigere HTML ved å klikke på pilen i dashbordet, klikke på "Oppsett" og klikke "Rediger HTML". Imidlertid kan kildekoden ta svært lang tid å laste.