Hvordan lese metakoder

Meta tags er en kritisk komponent til en nettside som betegner hva nettstedet handler om. De er skjult for det blotte øyet, men er kodet innenfor kilden til en web-dokument. Metakoder brukes av søkemotorer for å oppnå tittelen, beskrivelse og søkeord på et nettsted for å bedre hjelp søkemotor-indeksen siden rangering og plassering. Enten du utformer en hjemmeside eller bare surfer på nettet, og vite hvordan du skal lese metakoder vil øke din Internett kunnskapsrike.

Bruksanvisning

Hvordan lese metakoder

1 Åpne nettleseren og skriv inn webadressen bar området som meta tags du ønsker å lese.

2 Tillat nettstedet for å laste, klikk på "Vis" på menylinjen i nettleseren.

3 Velg "Page Source" i rullegardinmenyen som vises. En ny Internet vindu eller fane, avhengig av nettleserens innstillinger, skal vises, som inneholder HTML-dokumentet kildekoder.

4 Finn dokumentets metakoder som er innenfor "hodet" tag elementer: <head> </ head>.

5 Les tittelen koden, som vises som følger: <title> Tittel på nettstedet </ title>. Dette forteller deg navnet på nettsiden, som vises i tittellinjen øverst i nettleseren vinduet.

6 Les beskrivelsen koden, som ser slik ut: <meta name = "description" content = "Beskrivelse av nettstedet">. Denne taggen består vanligvis av en eller to setninger som betegner hva nettstedet handler om.

7 Les søkeordene koden, som ser ut som dette: <meta name = "søkeord" content = "søkeord, atskilt med komma">. Disse ordene er stikkord som beskriver websiden.

Hint

  • Metakoden beskrivelse vises ofte som beskrivelse av et nettsted i søkemotorindeks resultater.
  • Ikke alle nettsteder inkluderer metakoder, selv om de fleste gjør.