Hvordan logge inn på en dedikert server

June 6 by admin

En dedikert server er en server som du leier eller eier, og som er vert i et datasenter. Det er vanligvis brukes til å være vert for internett apparater som krever full effekt av en server. For å administrere serveren din, har du ulike alternativer for å koble eksternt. Tilkoblingen til serveren din skal være sikker, rask og enkel å administrere. Avhengig av hvilket operativsystem du velger for dedikert server, vil du ha flere alternativer på hvordan du kobler til det.

Bruksanvisning

SSH

1 Installer en SSH server på systemet og skape brukerne som vil være i stand til å koble til serveren.

2 Åpen port 22 på brannmuren slik at klienten kan koble til serveren fra Internett.

3 Last ned og installer en SSH klient for datamaskinen. SSH er kryss-plattform og en Windows-klient kan koble til en Unix-klient og vice versa.

VNC

4 Installer en VNC-server på din egen server. Opprette brukere og sterkt passord eller sette opp VNC-server for å bruke NIS / NIS + (Network Information Service på Unix / Linux) eller et Active Directory (autentisering system for windows).

5 Åpen port 5900 på brannmuren slik at du kan koble fra Internett. Hvis du bruker en JAVA VNC klient, må du åpne port 5800 i tillegg.

6 Last ned og installer en VNC klient. Mens VNC er en åpen standard, noen klienter / server implementere flere funksjoner. Hvis du vil bruke disse funksjonene, må du bruke en tilpasset klient / server.

KVM over IP

7 Koble til KVM over IP til dedikert server mus, tastatur og video port. KVM over IP boks vil tillate deg å koble til det og få tilgang til serveren, selv om den ikke har tilgang til internett.

8 Sett opp brukernavn og passord til KVM-konsoll spesielt. Bruk din server legitimasjon for å logge inn på serveren.

9 Koble til KVM med brukernavn og passordet du opprettet og bruke serverlegitimasjons å logge inn på din egen server. Tenk på KVM som en sikker plass der serveren er plassert. Du må oppgi legitimasjon for å komme inn på rommet. Derfra kan du logge inn på serveren din som normalt.

Hint

  • På en Unix eller Linux-system, bør SSH konfigureres til å spesifikt nekter å la root brukeren koble direkte. Lag en ikke-priviligert bruker som lar deg bytte til superbruker eller root når det er nødvendig.
  • Mens VNC er enkel å bruke, er det mindre sikker enn SSH som bare brukernavn og passord vil bli kryptert. Kommunikasjonen etter innlogging er fullført vil bli gjort i klartekst. For å løse dette problemet, kan du koble til VNC-server gjennom en SSH-tilkobling.
  • KVM over IP vil tillate deg å få tilgang til serveren BIOS og diagnostisere eventuelle tilkoblingsproblemer. Du kan administrere servere som en filserver som ikke er koblet til nettverket.
  • Du vil ikke være i stand til å koble til SSH eller VNC hvis nettverkstilkoblingen ikke fungerer. I så fall må du bruke en KVM over IP-boksen.

Related Articles