Hvordan løse Blue Screen Problem

Hvordan løse Blue Screen Problem


Mange PC-brukere vet at den fryktede "Blue Screen of Death" er aldri en god ting å se på en Windows-maskin. Den blå skjermen indikerer at datamaskinen har krasjet på grunn av en alvorlig systemfeil. Problemet må behandles raskt for å unngå tap av data. Mens noen systemfeil er bedre igjen til en datamaskin reparasjon tekniker, kan en hjemmebruker ta flere skritt for å feilsøke og kanskje løse en "blue screen" feil.

Bruksanvisning

1 Sikkerhetskopiere filene dine, hvis du er i stand til å få tilgang til harddisken på datamaskinen. Kopiere alle dokumenter, bilder og mediefiler på en flash-stasjon eller annen lagringsenhet. Hvis du bruker en online backup-tjeneste, sørg for at de nyeste versjonene av filene dine har blitt lastet opp.

2 Hvis den blå skjermen dukket opp kort tid etter at du har installert ny programvare, avinstallerer du det programmet. Klikk på "Start" -menyen og klikk på "Control Panel". Åpne "Programmer". Velg den nylig installerte programvaren fra listen og klikk "Avinstaller" for å åpne Avinstaller veiviseren. Følg instruksjonene på skjermen for å full fjerne programvaren.

3 Skann systemet for ondsinnede programmer som bruker antivirusprogramvaren. Visse typer virus og spionprogrammer kan forårsake blå skjerm feil. Hvis antivirusprogrammet gir deg muligheten til å gjøre enten en rask skanning eller en full scan, kan velge den full scan. Hvis det oppdages et virus eller annen skadelig programvare, følg instruksjonene på skjermen antivirusprogrammets å fjerne det.

4 Sjekk for driveroppdateringer for maskinvarekomponenter, som blå skjerm feil kan være forårsaket av gamle driverne. Åpne Kontrollpanel som du gjorde i trinn 1. Klikk på "Maskinvare og lyd" og deretter "Device Manager" for å vise en liste over alle maskinvare som er installert på datamaskinen. Utvid enhetsmenyer og høyreklikk på hver maskinvarekomponent. Velg "Oppdater driverprogramvare" for å se etter tilgjengelige driveroppdateringer.

For å unngå å måtte gjøre dette manuelt i fremtiden, kan du ønsker å slå på Windows Update for å søke etter oppdateringer automatisk. Se Resource link for mer informasjon.

5 Utfør en systemgjenoppretting til å endre datamaskinen tilbake til en tidligere funksjonell konfigurasjon. Klikk "Start" og deretter "Hjelp og støtte." Klikk "Angre endringer på datamaskinen med System Restore" for å åpne Systemgjenoppretting veiviseren. Følg instruksjonene på skjermen.

6 Hvis du fortsatt har blå skjerm feil etter disse feilsøkingstrinnene, kan det være nødvendig å installere operativsystemet på nytt. Sett installasjons-CDen for Windows i CD-stasjonen og start datamaskinen. Windows Installer skal kjøres automatisk når datamaskinen starter på nytt.

Hint

  • Hvis datamaskinen fortsetter å krasje etter at du har reinstallert operativsystemet, er problemet sannsynligvis relatert til maskinvarefeil. Hvis du ikke har erfaring med feilsøking og erstatte maskinvare, er det tilrådelig for deg å konsultere en datamaskin reparasjon spesialist for å få hjelp.