Hvordan Make My Resolution Mindre

Hvordan Make My Resolution Mindre


For alle som tilbringer en god del tid på en datamaskin, enten for arbeid eller for underholdning, med riktig oppløsning er viktig. En oppløsning som er for stort kan forvrenge bilder og ofte være like vanskelig å lese som en som er for liten. Oppløsningen er uttrykt i bildeelementer, for eksempel 640 x 480. Jo større tall, vil jo mindre oppløsning vises. Å gjøre en oppløsning mindre i Windows XP, Vista eller 7 kan gjøres på noen få enkle trinn.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" meny-knappen plassert i nedre venstre hjørne av skjermen. Dette vil åpne en meny. Velg "Control Panel" fra menyen og klikk på den.

2 Hvis du kjører Windows XP, velg "Utseende og temaer" og klikk på den. I Vista eller Windows 7, vil dette alternativet vises som "Utseende og personalisering."

3 I Windows XP, klikker du på Skjerm alternativet. I Windows Vista, klikk på Personalization alternativet, og klikk på "Skjerminnstillinger". I Windows 7, klikker du bare på "Endre skjermoppløsning."

4 Ved hjelp av musen, flytter du glidebryteren for å øke oppløsningen og gjøre det vises mindre. Klikk på "Apply".

5 Hvis du vil ha det enda mindre, eller om det nå er for liten, gjenta trinnene og justere oppløsningen på nytt. I Windows 7 må du klikke på "Fortsett" når du er fornøyd med vedtaket. I Windows XP vil du bli bedt om å bekrefte endringen ved å klikke på "Ja" eller "Nei" for å beholde innstillingene.

Hint

  • Hver skjerm har begrensninger på skjermoppløsning og viser best i en bestemt oppløsning. Datamaskinens håndboken skal gi råd om den beste oppløsningen for skjermen din.
  • Når du endrer oppløsning, vil det gjelde for alle brukere. Noen brukere kan finne en mindre oppløsning vanskelig å lese.