Hvordan måle en dataskjerm

Med alle de forskjellige størrelser av skjermer i butikken, hjelper det å forstå deres størrelse målinger. For å fastslå om du har plass til en stor widescreen-skjerm, eller å finne riktig størrelse på et privatliv skjerm, må du vite nøyaktig måling av skjermen.

Bruksanvisning

1 Hvordan måle en dataskjerm

Bestem det synlige området av skjermen. Det synlige området er bare skjermen. Ikke ta med plastrammen eller ramme rundt skjermen. Hvis du inkluderer grensen, vil du få feil måling.
For eksempel skjermen i bildene har en synlig område av 17 inches. Det er riktig størrelse. Hvis grensen er målt sammen med den, blir målingen 19 inches. Dette ville være en feil måling.

2 Hvordan måle en dataskjerm


Bruk målebånd for å måle diagonalt fra fra nedre venstre hjørne til øvre høyre hjørne av det synlige området. Det gjør faktisk ingen rolle hvor du skal begynne, bare sørg for at du måler det synlige området av skjermen diagonalt fra ett hjørne til motsatt hjørne.

3 Mål en gang til for å være sikker på at du får riktig måling.

Hint

  • Hvis du bruker et målebånd med metallstykker, være forsiktig så du ikke riper i overflaten på skjermen. Bruk heller en klut målebånd fra en sy kit.This prosess gjelder for både LCD og CRT-skjermer, samt TV-er og bærbare DVD-spillere.