Hvordan man skal håndtere ID-tyveri

Hvordan man skal håndtere ID-tyveri


Identitetstyveri er en type svindel som har eksistert i mange år. Men med bruk av Internett og elektronisk journalføring, har det eksplodert til å bli en av de raskest voksende forbrytelsene i Amerika. Når noen får noen av dine personlige opplysninger, kan han bruke den til å late som du for en av mange grunner, blant annet, men ikke begrenset til, søker om kredittkort eller lading kjøp til en kredittkonto.

Bruksanvisning

1 Ta kontakt med kredittkortselskaper umiddelbart dersom du merker uregelmessig avgifter på plast din. Hvis kontoene har blitt brukt uten ditt samtykke, noen ganger selskaper kan hjelpe reversere kostnader og beskytte din kredittverdighet. Om ikke annet, vil identiteten tyv forhindres fra å legge til ytterligere feilbelastninger.

2 Kontakt enten Trans-Union, Experian, eller Equifax og la dem vite at identitetstyveri finner sted. Når du kontakte en kreditt byrå, som byrå ment å la de to andre vet hva som skjer, men du kan også gjøre dette selv. Spør kreditt byråer til å sette en svindel varsle på filen. Deretter vil du bli kontaktet direkte hver gang kreditt programmer er laget i ditt navn. Dette er for å bekrefte at du faktisk gjorde programmet i stedet for identitet tyv.

3 Kontakt selskapet der du lagt merke til identitetstyveri hadde funnet sted. For eksempel, hvis en bil lån ble tatt ut i ditt navn, et nytt kredittkort søkt om eller du fikk en telefon om en sen betaling eller regningen å være på grunn av et selskap du aldri har jobbet med. Kontakt selskapet hvor informasjonen ble brukt ulovlig og la dem vite at du er utsatt for svindel. Dokumentere alle dine samtaler med selskapet og få en utskrift av filen hvis mulig.

4 Send inn en klage til FTC. FTC har en avdeling spesielt for å håndtere identitetstyveri, og det og deler informasjon med politifolk for å øke sannsynligheten for å pågripe gjerningsmennene i denne forbrytelsen.

5 Ta kontakt med din lokale politimyndigheter. Du må sende inn en offisiell politirapport og få en kopi eller bekreftelse på at rapporten. Denne dokumentasjonen hjelper viser at du var utsatt for en kriminell handling, slik at du kan få byråer til å reparere kredittvurdering basert på de kriminelle handlingene som ble begått mot deg.