Hvordan man skal håndtere Windows Vista problemer

Du har gjort overgangen til Microsoft Windows Vista og alt går sammen swimmingly til du treffer den første svikt. Som Windows-bruker, har du blir vant til det, men denne gangen er det annerledes. Her er noen tips om hvordan man skal håndtere Vista problemer.

Bruksanvisning

1 Kontroller at du har nok RAM og harddiskplass til å kjøre Vista. Datamaskiner med mindre enn 2 megabyte RAM og 120 gigabyte med plass vanligvis får problemer med forsinkelser og låsing.

2 Last ned og kjør Vista Upgrade Advisor, som du finner på Microsofts nettsted. Denne praktiske verktøyet vil analysere hva som er installert på PCen og advare deg om mulige maskinvare- og programvarekonflikter før du installerer det nye operativsystemet.

3 Sjekk ut maskinvare produsentens nettsider for oppdaterte versjoner av sin programvare som er kompatibel med Vista. De fleste av de vanligste feilene oppstår når Vista ikke finner de riktige driverne for lyd, skrivere og andre eksterne enheter som trenger å bli oppdatert.

4 Skriv ned eventuelle feilkoden som vises når Vista begynner å gjøre opprør. Så enten du kontakte kundestøtte for programvaren eller maskinvaren du prøver å installere eller ta kontakt med Microsoft Knowledge Base for å finne løsningen. En link til kunnskapsbase finner du nedenfor.

5 Oppgrader eller avinstallere programvare som er "Vistaphobic." Du kan sikkert finne nyere versjoner av programvaren på selskapenes nettsider. Noen av de mer vanlige uforlikelighet er funnet i CD-programvare, noen spill og noen utdaterte hjelpeprogrammer.

6 Sett opp Vista for automatiske oppdateringer. Sjekk også oppdateringen nettstedet Microsoft for eventuelle nye drivere for maskinvare eller programvare som er installert på datamaskinen. Mange av disse "valgfrie" oppdateringer vil ikke bli installert automatisk, så sjekk ofte.

7 Bruk Windows Vista Diskopprydding-verktøyet til å tørke noen fragmenter eller bortkommen filer etterlatt av installasjon eller andre programmer. Noen ganger er disse filene kan føre til konflikter eller datamaskinen tregere.

8 Sjekk for å se hvilke programmer belastning når Vista starter opp. Vurdere å deaktivere de som ikke trenger å være i gang ved å slette dem fra oppstartsmenyen i Windows eller ved å slette programmene helt.