Hvordan Manuelt installere en Vista skriverdriver

Hvordan Manuelt installere en Vista skriverdriver


I data språkbruk, "drivere" er små programmer som lar operativsystemet til å kommunisere med eksterne enheter, for eksempel en skriver, ofte gjennom en port for eksempel en USB-port, en seriell port eller en parallellport. Drivere er normalt inkludert på en CD eller diskett som følger med disse enhetene, og CD-er installasjonsprogrammet håndterer installasjonen automatisk.

Imidlertid er det noen ganger nødvendig å installere driveren manuelt, for eksempel når du kjøper en brukt skriver uten programvare. Med nesten alle Windows OS, inkludert Vista, er dette en relativt enkel prosedyre.

bruksanvisning

1 Last riktig skriverdriver. Med svært få unntak, kan føreren for din skriver du på produsentens hjemmeside under "Nedlastinger og støtte" seksjonen. Etter å identifisere skrivermodell og operativsystem, vil du bli henvist til en driver fil. Last ned og lagre denne filen.

2 Koble skriveren til datamaskinen. Veiviseren for maskinvare skal starte. Klikk "Next".

3 Velg "Installer maskinvaren som jeg velger manuelt fra en liste" på neste side og klikk "Next".

4 Velg "Printer" fra listen over enheter på neste side og klikk "Next". På neste side, la standardverdiene, og klikk "Next".

5 Klikk på "Har diskett ..." knappen på neste side. På popup-vinduet som følger, klikk på "Browse" -knappen.

6 Naviger til plasseringen av filen du lastet ned i trinn 1. Velg den og klikk "Åpne". Veiviseren vil installere driveren, og kan be deg om å starte maskinen.

Hint

  • Last ned filen til en lett-å-finne sted, for eksempel skrivebordet ditt.
  • Du må være logget inn som administrator for å installere en skriverdriver.
  • Restarte maskinen etter en driver installert er alltid en god idé, om Wizard ber deg eller ikke. Dette gjør at føreren kan oppdatere nødvendige registerfilene.