Hvordan manuelt rense hodet av en Stylus skriver

Hvordan manuelt rense hodet av en Stylus skriver


En Epson Stylus skriver benytter en blekkpatron for blekk. Blekkpatronen utgivelser jevnt blekk gjennom inkjet skrivehoder på papir som mates gjennom skriveren. Over tid, spesielt hvis skriveren ikke har nylig blitt brukt, kan inkjet skrivehodene bli tett. Den tette kan hindre en eller flere blekkskrivere, noe som resulterer i ujevn utskrift. Selv om de fleste skrivere har en rengjøringssyklus som kan hjelpe løsne tette, rengjøringssykluser bruker store mengder blekk og er ikke alltid like lett å bruke. Manuell rengjøring av inkjet skrivehodene er mye enklere.

Bruksanvisning

1 Åpne dekselet til Epson Stylus skriver. Når dekslet løftes, vil patronene beveger seg til siden. Ikke ta på dem før de har stoppet.

2 Løft opp tappen blekkpatronen for å ta ut blekkpatronen.

3 Fyll en skål med nok isopropylalkohol til å dekke inkjet skrivehodet. Hvis isopropylalkohol ikke er tilgjengelig, kan varmt vann anvendes, er det imidlertid ikke så effektiv som isopropylalkohol.

4 Plasser bare skrivehodene, som ligger på bunnen av blekkpatronen, i væsken. Ikke senk patronen, da dette kan forårsake uopprettelig skade. La skrivehodet for å suge i væsken i åtte timer.

5 Ta blekkpatronen. Plasser på en klut, med skrivehodene vendt nedover. Ikke plasser sidelengs eller opp ned, da dette vil føre til fuktighet for å reise inn i hele blekkpatronen. Tillat skrivehodene helt lufttørke.

6 Sett blekkpatronen tilbake i skriveren. Blekkpatronen vil bare knipse i patronen boenhet.

7 Test skriveren ved å forsøke å skrive ut noe. Hvis kassetten er fortsatt tett gjenta prosessen.