Hvordan øke FPS på en bærbar PC

En lav ramme per sekund (FPS) rate i et spill kan gjøre spillet vanskelig eller, avhengig av spillmekanikken, umulig å spille. Oppgradering av maskinvare kan øke FPS rate, men bærbare PC-er ikke så enkelt å oppgradere som stasjonære datamaskiner; de fleste bærbare datamaskiner har ikke engang et dedikert grafikkort, så oppdatere grafikkfunksjonene er ikke et alternativ. Redusere visuelle effekter, endre det grafiske brukergrensesnittet (GUI) i Windows og oppgradering av skjermkortdriveren til den nyeste versjonen kan alle forbedre FPS på en laptop, men når hardware oppgradering er ikke mulig.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start". Klikk "Control Panel". Klikk "Utseende og personalisering." Velg "Endre Theme" nedenfra "Personalization".

2 Klikk på "Windows Classic" for å endre GUI til et mindre minne-intensive tema, noe som kan redusere FPS. Klikk på "Back" -knappen, velg deretter "Screen Resolution" nedenfra "Display".

3 Klikk på "Avanserte innstillinger". Klikk på "Properties" -knappen på "Adapter" fanen. Skriv ned navnet på skjermkortet, og klikk på "Driver" -kategorien for å se sjåføren dato og produsent.

4 Åpne en nettleser, og gå til adapter produsentens hjemmeside. Gå til "Last ned", "Drivers" eller "Support" og søk etter modellen. Sammenlign driver datoen for den siste utgivelsen. Hvis driveren utgivelsen er nyere på nettstedet, laste ned driveren til PCen.

5 Dobbeltklikk på filen, hvis det er en ZIP-fil, for å pakke ut innholdet. Velg alle elementene i ZIP-mappen, og dra-og-slippe filer inn i en ny mappe.

6 Gå tilbake til "Driver" -kategorien i "Advanced Settings", deretter "Oppdater driver." Klikk "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare." Hvis Windows ikke finner driveren, klikk på "Søk på datamaskinen etter driverprogramvare", og følg instruksjonene på skjermen for å finne, og installere, den oppgraderte driveren for den bærbare datamaskinen.

7 Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om. Klikk på "Start". Høyreklikk på "Computer". Klikk på "Properties". Klikk på "Advanced System Settings." Velg "Innstillinger" fra under "Performance".

8 Klikk "Tilpass for best ytelse." Klikk "OK" for å redusere visuelle funksjoner i Windows, noe som kan forsinke FPS.

9 Lukk alle åpne programmer før du kjører spillet. Bakgrunnsprogrammer kan forårsake betydelig etterslep. Klikk på pilen til høyre på oppgavelinjen for å vise alle åpne prosesser, høyreklikk hvert program. Klikk på "Close" eller "Exit".

10 Start spillet. Åpne spillinnstillingene, og klikk deretter på "Video", "Graphics" eller "Performance" -kategorien. Reduser tekstur, skygge, shader og kvalitet til lav. Klikk på "OK" eller "Apply" for å forbedre FPS på den bærbare datamaskinen.

Hint

  • Noen skjermkort kommer med programvare som kan overklokke skjermkortet fra Windows. Når du har funnet kortnavnet, gjennom manualen på nettsiden produkt for å lære hvilke funksjoner skjermkortet har.