Hvordan øke volumet Størrelse i Ubuntu Raid

RAID (rikelig utvalg av rimelige disker) brukes til å øke størrelsen på lagring av data på harddisker og beholde en kopi av informasjon om to separate hard-plater. Dette er gunstig i tilfelle av et harddiskfeil. Fordeler med å bruke Ubuntu RAID er forbedret lese / skrive evner, forbedret repetisjon og økt tilpasning i bruken av hard-disker og partisjoner oppsett. Ulempene inkluderer mulige kompatibilitetsproblemer med annen maskinvare programvare, økt vanskeligheter med å utføre back-ups eller system redder; og redusert sikkerhet av søknaden. Det er flere RAID-nivåer som er avhengige av volumene og mål du prøver å oppnå.

Bruksanvisning

1 Velg RAID-nivå. RAID 0 (stripping) fungerer ved å kombinere minst to harddisker som en enkelt enhet, som deretter øker størrelsen til det totale av alle enhetene. Dette nivået er bra for systempartisjoner som holder mindre kritiske data - for eksempel midlertidige data. RAID 1 (speiling) er mye det samme som stripping; Men den kombinerte totale enheter er summen av den minste mengde på harddisken. RAID 5 er mer kompleks enn de andre nivåer og krever minimal bruk av tre harde plater. Det er best å konfigurere volumstørrelsen under en Ubuntu installasjon - når du kommer til dialogboksen som spør, "Hvordan vil du bruke denne partisjonen?"

2 Velg choice "Fysisk volum for RAID", som ikke er standard valg. Deretter gjør denne partisjonen "Bootable" ved å klikke på "Flag" som slår på dette alternativet.

3 Gjenta trinn to for hver partisjon som du arbeider. Når du er ferdig, klikk "Konfigurer programvare" og du vil se en advarsel om at disse endringene vil ødelegge "alle" data. Hvis du er usikker på noen av endringene du har gjort, klikker du "Nei" - ellers, klikk på "Ja."

4 Velg "Ja" på de neste instruksjonene for å fullføre konfigurasjonen av volumøkning. Start systemet på nytt for at endringene skal tre i kraft.