Hvordan omgå et passord i BIOS på en bærbar PC

Hvis du passordbeskytte BIOS-en og deretter glemmer å skrive ned dette passordet, kan du ikke være i stand til å gå inn i datamaskinens BIOS til å gjøre konfigurasjonsendringer. Det vil si, med mindre du bruker BIOS bakdør passordet som ble angitt av produsenten av datamaskinen. Alle bærbare PC-BIOS har en av disse backdoor passord, og de er unike basert på hvilket firma som faktisk gjorde BIOS-brikke inni maskinen.

Bruksanvisning

1 Slå på den bærbare datamaskinen.

2 Trykk en gang på tast på tastaturet som kreves av datamaskinprodusenten for å angi BIOS. Denne tasten endres avhengig av den faktiske selskapet som produserte maskinvaren. Nøkkelen vil bli skrevet ut i vinduet på skjermen. Du kan også finne det på internett.

3 Skriv inn BIOS bakdør passord i passordforespørselen som nå fyller skjermen. Bakdør passord er også unik for selskapet som produserte BIOS. Ofte selskapet som gjorde datamaskinen også produsert BIOS, men noen ganger et annet selskap helt gjort brikken. Rådfør deg med brukerveiledningen for datamaskinen for navnet på selskapet som gjorde BIOS, se på et diagram som inneholder en liste over bakdør passord og skriv inn riktig passord i boksen.

4 Hit "Enter" for å omgå passord og skriv bærbar datamaskin BIOS din.