Hvordan oppdatere datamaskinens drivere på internett i System Control Panel

Hvordan oppdatere datamaskinens drivere på internett i System Control Panel


Computer drivere må oppdateres ofte, og den nyeste versjonen inneholder ofte feilrettinger for problemene som brukere siden siste oppdatering. Det er best å la standardinnstillingene slik at datamaskinen til å kjøre automatiske oppdateringer. Imidlertid kan oppdateringer til drivere for både operativsystemet Windows og individuelle maskinvareenheter gjøres manuelt via kontrollpanelet. Brukere som opplever hyppige maskinvarefeil eller systemkrasj bør oppdatere sine Windows-drivere og maskinvaredrivere før du prøver forstyrrende fikser som formaterer harddisken og installere Windows på nytt.

Bruksanvisning

Individuell Hardware Driver Updates

1 Åpne "Control Panel". Trykk på "Start" -knappen på XP eller Windows symbol på Vista / 7, og klikk på "Control Panel" linken.

2 Åpne Enhetsbehandling. Dobbeltklikk på "System" -ikonet og klikk på "Maskinvare" -fanen og deretter "Device Manager" -knappen i Windows XP. Vista / 7 brukere dobbeltklikker du på "System" -ikonet og klikk på "Device Manager" linken under "Oppgaver" overskriften på venstre side.

3 Trykk "Fortsett" hvis sikkerhetsadvarsel dialogboks (Vista / 7-brukere).

4 Utvid utvalget treet for den typen enhet blir oppdatert ved å trykke på den tilsvarende "+" ved siden av kategorien. For eksempel for å oppdatere en spesifikk tastaturdriveren, klikk på "+" ved siden av "tastatur" overskriften for å se de tilgjengelige enhetene.

5 Høyreklikk på ønsket enhet og velg "Egenskaper" fra kontekstmenyen.

6 Klikk på "Drivers" -kategorien, klikk på "Oppdater driver" -knappen, deretter velge å automatisk oppdatere driveren for å søke etter oppdateringer via Internett. Trykk "OK" når prosessen er fullført.

7 Gjenta de tre foregående trinnene for hver av enhetene som du ønsker å oppdatere drivere.

Windows System Update i XP

8 Klikk på "Start" -knappen for å åpne "Start" -menyen og klikk på "Control Panel" linken.

9 Klikk på "Automatiske oppdateringer" -ikonet.

10 Kontroller at "Automatisk (anbefales)" alternativet er valgt.

11 Velg et tidspunkt når datamaskinen er på, men ikke er i bruk for å se etter og installere oppdateringer. Oppdateringer noen ganger krever mye systemressurser, noe som gjør datamaskinen kjøre sakte, og de fleste også krever en omstart når installasjonen er fullført.

12 Trykk på "Apply" og deretter "OK" for å lagre endringene og planlegge systemet driveroppdatering.

Windows System Update i Vista / 7

1. 3 Klikk på Windows-symbolet for å åpne "Start" -menyen, klikk på "Control Panel".

14 Bla ned til "Windows Update" og dobbeltklikker på ikonet.

15 Klikk på linken til "Check for Updates".

16 Vent til søket er fullført. Dette kan ta flere minutter, avhengig av antall systemoppdateringer tilgjengelige og hastigheten på Internett-tilkoblingen.

17 Klikk på "Vis tilgjengelige oppdateringer" og velg de ønskede oppdateringene ved å klikke på de tilhørende avmerkingsboksene. Trykk på "Install" -knappen for å starte nedlastingen og installasjonen.

Hint

  • Noen datamaskinprodusenter som Dell, HP og Compaq har spesielle oppdateringer tilgjengelig. Disse oppdateringene er installert med spesielle oppdateringsverktøy som ligger under "Alle programmer" i "Start" -menyen eller via produsentens hjemmeside.